Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Ξεπούλημα εκατοντάδων ακινήτων-"φιλέτων" του ιταλικού Δημοσίου!





Την πώληση 350 ακινήτων του Δημοσίου αξίας πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, ανάμεσά τους βενετσιάνικα κάστρα και παλάτια, σχεδιάζει ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Μόντι, με στόχο να ενισχυθούν τα έσοδα να μειωθούν τα ελλείμματα, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Wall Street Journal».

Να η ευκαιρία, λοιπόν, για τους επενδυτές να αγοράσουν τα καλύτερα «φιλέτα» σε ιστορικές τοποθεσίες της Ιταλίας, καθώς όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα η ιταλική κυβέρνηση, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και δημόσιοι οργανισμοί της χώρας ετοιμάζονται να βγάλουν στο σφυρί δημόσια περιουσία δισεκατομμυρίων.

Παρ' όλα αυτά το εγχείρημα δεν θα είναι εύκολο, αφού λόγω της κρίσης και εν μέσω ανησυχιών για διάλυση της ευρωζώνης οι επενδυτές δεν δείχνουν διατεθειμένοι να επενδύσουν τα χρήματά τους στην Ιταλία.

Στα 350 ακίνητα περιλαμβάνονται στρατώνες στην Μπολόνια και το κάστρο Orsini στην πόλη Σοριάνο νελ Τσιμίνο του Λάτσιο. Η Βενετία επίσης πουλάει έναντι 19 εκατ. ευρώ το κάστρο Diedo που χρονολογείται στον 18ο αιώνα, καθώς και ακόμη 18 ακίνητα.

Το Μιλάνο πουλάει περισσότερα από 100 κτίρια, στα οποία περιλαμβάνεται και το παλάτι Bolis Gualdo, το οποίο βρίσκεται στη Βία Μπαγκούτα όπου εδρεύουν γνωστοί οίκοι μόδας. Η τιμή του; Μόλις 31 εκατομμύρια ευρώ.

Συνολικά το ιταλικό Δημόσιο και η Τοπική Αυτοδιοίκηση εκτιμάται ότι έχουν ακίνητη περιουσία η οποία δεν αξιοποιείται πλήρως ή είναι πλεονάζουσα, αξίας 42 δισ. ευρώ, αναφέρει η εφημερίδα.