Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Ξεκινάει το "κυνήγι" του οικονομικού φοιτητικού σπιτιού.



Με την σημερινή ανακοίνωση των βάσεων των ανώτατων σχολών ξεκινάει και η αναζήτηση όσο το δυνατόν οικονομικότερης στέγασης των πρωτοετών φοιτητών, στην πόλη όπου θα σπουδάσουν.Οι τιμές των φοιτητικών σπιτιών, φαίνεται να έχουν πάρει και αυτές την κατιούσα, όπως και οι ενοικιάσεις των σπιτιών και εμφανίζονται και αυτές μειωμένες κατά 10% έως 15% σε σχέση με πέρυσι, αλλά οι "στριμωγμένοι" οικονομικά γονείς, λόγω της οικονομικής κρίσης, θα δυσκολευτούν να ανταποκριθούν και σε αυτό το μειωμένο τίμημα. Σε αυτό το τίμημα θα πρέπεινα προστεθεί και η αγορά επίπλων και ειδών πρώτης ανάγκης του πρωτοετούς φοιτητή, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο την κατάσταση.
Σημειώνεται ότι στην Αθήνα, οι γκαρσονιέρες ξεκινάνε από τα 150 ευρώ περίπου, ενώ οι τιμές για ένα δυάρι κυμαίνονται από τα 250 ευρώ περίπου. Υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις, όταν πρόκειται για νεόδμητα σπίτια, ή σπίτια με κλιματιστικά και άλλο εξοπλισμό.
Στη Θεσσαλονίκη, οι τιμές των ενοικίων για τα φοιτητικά σπίτια εμφανίζονται μειωμένες κατά 10%-15% και οι τιμές ξεκινούν για τις γκαρσονιέρες επίσης από τα 150 ευρώ. Μειωμένες εμφανίζονται και οι τιμές των φοιτητικών σπιτιών, κατά το ίδιο ποσοστό, σε Κρήτη, Ιωάννινα, Πάτρα και Κομοτηνή.
Υπάρχουν βέβαια και ορισμένοι φοιτητές οι οποίοι προσπαθούν να ρίξουν τα έξοδα στέγασης, επιλέγοντας να αναζήσουν συγκάτοικους.

Τι πρέπει να προσέξετε αναζητώντας σπίτι:
1. Θα πρέπει να δείτε αρκετά σπίτια πριν καταλήξετε.
2. Να υπογράφετε πάντα συμβόλαιο.
3. Να ζητήσετε πριν την υπογραφή του συμβολαίου να δείτε λογαριασμούς κοινοχρήστων.
4. Να βλέπετε το σπίτι μέρα και όχι βράδυ.
5. Δεν πρέπει να δίνετε χρήματα πουθενά, πριν υπογραφεί το συμβόλαιο.
www.buildnet.gr