Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Δεν αλλάζουν οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων.



Εγκαταλείπεται νέα αύξηση των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων από το υπουργείο Οικονομικών, σε μια περίοδο, που η αγορά των ακινήτων βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και δεν προσφέρεται για νέες εισπρακτικού τύπου φορολογικές επιδρομές.
Το θέμα "έκλεισε" ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης με συνέντευξη του στην "Ναυτεμπορική", λέγοντας ότι:
-"Στη χρονική περίοδο που διανύουμε η αύξηση των αντικειμενικών αξιών δεν είναι ρεαλιστική δεδομένου ότι οι τιμές αγοράς έχουν περιορισθεί σημαντικά και έχουν συγκλίνει προς τις αντικειμενικές, ενώ πολλές αγοραπωλησίες γίνονται και σε τιμές κάτω από την αντικειμενική αξία".
Στην ίδια συνέντευξη ο αρμόδιος υφυπουργός προανήγγειλε νομοθετικές ρυθμίσεις προς την κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού του φορολογικού συστήματος, λαμβάνοντας υπόψη τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που βιώνει το μεγαλύτερο τμήμα της κοινωνίας. Ειδικότερα, από τις δηλώσεις του κ. Μαυραγάνη προκύπτει ότι μεταξύ άλλων, καταργούνται τα τεκμήρια διαβίωσης, θεσπίζεται νέο σύστημα εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων χρεών, "ανατρέπονται" οι αποδείξεις, μειώνονται οι φόροι μεταβίβασης, έρχεται νέο, "φιλικότερο" ποινολόγιο με λογικά πρόστιμα και τόκους από το 2013.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Μαυραγάνης, είπε ότι "παραμένει πρόθεση της κυβέρνησης η μείωση του ΦΠΑ εστίασης. Η χρονική στιγμή λήψης και εφαρμογής μιας τέτοιας απόφασης είναι συνάρτηση της ανάγκης σταθεροποίησης των δημοσιονομικών δεδομένων της χώρας, αλλά ταυτόχρονα και της ανάγκης για αποτελεσματική ενίσχυση της αγοράς και του τουρισμού".
Ο υφυπουργός μίλησε ακόμη για αλλαγές στη φορολογία κεφαλαίου με κατεύθυνση την εύκολη μεταβίβαση σε συγγενείς πρώτου και δεύτερου βαθμού.
www.buildnet.gr