Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Ερχεται παράταση για τους ημιυπαίθριους.



Την παράταση της διαδικασίας τακτοποίησης των ημιυπαίθριων χώρων, πιθανότατα μέχρι τον Απρίλιο, αναμένεται να ανακοινώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της εβδομάδας το ΥΠΕΚΑ.
Κανονικά η διαδικασία λήγει στις 28 Φερβουαρίου, ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες έχουν σχηματιστεί και πάλι ουρές στις πολεοδομίες ενώ υπάρχουν γραφεία που αναγκάζονται να κλείσουν ραντεβού με ιδιοκτήτες έως και τρεις μήνες μετά.
Ο Καλλικράτης έχει φέρει μεγάλη αναστάτωση και στις πολεοδομίες με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις στη διαδικασία της τακτοποίησης ενώ παρατηρείται και σύγχυση για το που ανήκει τι μετά τη συνένωση των δήμων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχει μπλοκάρει το σύστημα τον τελευταίο καιρό.
Επίσης, όλη η αναστάτωση που προκάλεσε η εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών που τελικά "πάγωσε" και ο αρμόδιος υφυπουργός, Γ. Ντόλιος ζήτησε συγγνώμη, έφερε πίσω τη διαδικασία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ΥΠΕΚΑ σκέπτονται να παρατείνουν για δύο ακόμη μήνες το χρόνο για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων ώστε να ενταχθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι χώροι.
Ετσι, θα προλάβει και το υπουργείο Εσωτερικών να βγάλει το νόμο που θα ξεκαθαρίζει ότι δεν καταβάλλονται δημοτικά τέλη, τουλάχιστον αναδρομικά. Πάντως, για να γίνει οποιαδήποτε παράταση θα πρέπει να κατατεθεί συγκεκριμένη τροπολογία στη Βουλή, κάτι που πιθανότατα να γίνει εντός της εβδομάδας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν πάει στις πολεοδομίες περί τους 500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων προκειμένου να τακτοποιήσουν περί τους 750.000 παράνομα κλειστούς χώρους.
Πηγή www.ered.gr