Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Ολο το παρασκήνιο της υπόθεσης με τους ημιυπαίθριους.



Ενα απίστευτο παρασκήνιο παίχθηκε γύρω από την εγκύκλιο για τους ημιυπαίθριους η οποία προκάλεσε ενδοκυβερνητική διένεξη και έφερε τον υφυπουργό Εσωτερικών, Γ. Ντόλιο, ένα βήμα πριν την παραίτηση.
Από νωρίς το πρωί της Πέμπτης, όταν στην κυβέρνηση είδαν ότι το θέμα ανέβηκε στις εφημερίδες και τα κανάλια, επικράτησε αναταραχή. Κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ο ίδιος ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον κ. Ντόλιο να αποσύρει την εγκύκλιο λέγοντας μάλιστα ότι θα πρέπει να είναι όλοι πολύ προσεκτικοί και να μην πάνε κόντρα στην καθημερινότητα του πολίτη.
Ο κ. Ντόλιος έσπευσε στη Βουλή όπου και ανακοίνωσε την απόσυρση ενώ αμέσως υπήρξαν διαρροές ότι έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού. Πληροφορίες κάνουν λόγο και για έντονη δυσαρέσκεια του υπουργού, Γ. Ραγκούση ο οποίος ήταν κλινήρης με γρίπη Η1Ν1. Για αρκετή ώρα κανείς από τους εμπλεκόμενους δεν σήκωνε το κινητό και η αναταραχή συνεχιζόταν.
Κάποιες πληροφορίες έκαναν λόγο ακόμη και για απειλή παραίτησης της ίδιας της κ. Μπιρμπίλη αν δεν αποσυρόταν η εγκύκλιος. Η υπουργός ΠΕΚΑ διαμαρτυρήθηκε διότι η εγκύκλιος πήγαινε κόντρα στις δικές της δεσμεύσεις ότι δεν πρόκειται να επιβληθούν χαράτσια για τους ημιυπαίθριους.
Από το ΥΠΕΚΑ διέρρευσε η δυσαρέσκεια από ανώτατα στελέχη ενώ διεκρινίσθηκε ότι ισχύουν όλα όσα λέει η τροπολογία Μπιρμπίλη που είχε ξεκαθαρίσει τα θέματα αυτά. Αργά το μεσημέρι ο κ. Ντόλιος εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ζητούσε συγγνώμη για την αναστάτωση που προκάλεσε στον κόσμο. Ετσι, το θέμα έληξε και ο υφυπουργός ανέβηκε στο ίδιο αεροπλάνο με τον κ. Παπανδρέου για να πάει την περιοδεία του στη Θράκη.
Πάντως, μέσα στο υπουργικό βγήκε και μια είδηση. Ο πρωθυπουργός ανέθεσε στον Γ. Παπακωνσταντίνου τον συντονισμό τέτοιων θεμάτων (σ.σ. οικονομικών ζητημάτων) προκειμένου να μην υπάρχουν οι ασάφειες που προκαλούν αλαλούμ και ενδοκυβερνητική διαμάχη. Πλέον τους επόμενους μήνες αναμένεται νέος νόμος που θα ξεκαθαρίζει πλήρως το καθεστώς με τους φόρους και τα τέλη για τους ημιυπαίθριους
Πηγή www.ered.gr