Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011
Fast track για το Ελληνικό.
Σε διαδικασία fast track εντάσσεται η αξιοποίηση του Ελληνικού όπως απoφάσισε η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων που συνεδρίασε πριν από λίγο. Ο υπουργός Eπικρατείας κ. Χ. Παμπούκης παρουσίασε τη μελέτη του ισπανού αρχιτέκτονα Ασεμπίγιο την οποία και θα παρουσιάσει την Τρίτη στους Άραβες του Κατάρ όπου και θα μεταβεί.
Το σχέδιο Ασεμπίγιο προβλέπει τον διαχωρισμό της έκτασης σε τρείς ζώνες όπου προβλέπεται η δηµιουργία δύο γηπέδων γκολφ, ερευνητικών κέντρων, πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων, εκθεσιακών, τεχνολογικών και συνεδριακών κέντρων όπως και εµπορικών κέντρων. Στη έκταση των 5.500 στρεµµάτων δεν αποκλείεται να υπάρξει ήπια οικιστική ανάπτυξη, ενώ µεγάλο ποσοστό του πάρκου θα καταλαµβάνει το πράσινο.
Πληροφορίες κάνουν λόγο για εντολή από τον πρωθυπουργό να βρεθούν σημαντικά αντισταθμιστικά μέτρα για τους κατοίκους των όμορων δήμων. Την επόμενη εβδομάδα εξάλλου θα ανακοινωθούν ο χρηματοοικονομικός και ο νομικός σύμβουλος του υπουργείου Οικονομικών για το πρότζεκτ του Ελληνικού.
Σε δηλώσεις του ο υπουργός Επικρατείας κ. Χάρης Παμπούκης αναφορικά με το Ελληνικό έκανε λόγο για ένα «τολμηρό και οραματικό σχέδιο που μπαίνει σε στάδιο υλοποίησης» ενώ επεσήμανε τα οφέλη από την υλοποίηση της επένδυσης. Τα οποία ότι θα βοηθήσει «κατά συγκεκριμένο και επαγγελματικό τρόπο» το επενδυτικό και οικονομικό κλίμα της χώρας που δοκιμάζεται, ότι θα υπάρξει κοινωνικό μέρισμα για όλους τους κατοίκους της Αττικής, όπως επίσης ότι θα υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας.
Ο υπουργός Επικρατείας διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση δεν συζητά μόνο με το Κατάρ για την αξιοποίηση του Ελληνικού, ανέφερε ωστόσο ότι το Κατάρ είναι ένας πολύ σοβαρός επενδυτής που έχει επιδείξει ενδιαφέρον και έχει, επιπλέον, τρία χαρακτηριστικά: Διαθέτει συγκεκριμένη εμπειρία καθώς χειρίστηκε την ανάπλαση του Canary Wharf στο Λονδίνο, ένα έργο ανάλογης εμβέλειας με το Ελληνικό. Έχει τη βούληση και τη χρηματοοικονομική δυνατότητα. "Ελπίζουμε" να υπάρξει συμφωνία στις βασικές παραδοχές του σχεδίου της κυβέρνησης, (ως προς τον τρόπο αξιοποίησης της έκτασης, τις χρήσεις γης, τις δράσεις που θα αναπτυχθούν, κλπ.).
Πηγή www.ered.gr