Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Δεν «τακτοποιούν» ημιυπαίθριους οι πολεοδομίες της Αττικής.



Την αποχή των μηχανικών των Πολεοδομιών από τα καθήκοντα τους που αφορούν στην διεκπεραίωση των ημιυπαίθριων χώρων κατ΄ αρχήν μέχρι τέλος Φεβρουαρίου αποφάσισε το ΔΣ της Ένωσης Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών Αττικής (ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής), το οποίο αναφέρει ότι με βάση τη στελέχωση των πολεοδομικών γραφείων δεν μπορούν να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων.
Ειδικότερα, σε ανακοίνωση του το Διοικητικό Συμβούλιο αναφέρει ότι υπάρχει αντικειμενική δυσκολία τήρησης των προθεσμιών του ν. 3843/10 ( τακτοποίηση ημιυπαίθριων χώρων κλπ.) λόγω: «Έλλειψης επαρκούς στελέχωσης των υπηρεσιών, του διοικητικού - και όχι μόνο - χάους που επικρατεί από την εφαρμογή του "Καλλικράτη" και του όγκου εργασίας που επιφορτίζεται το μειωμένο προσωπικό (λόγω των μετατάξεων) τόσο από τις υποθέσεις του ν. 3843/10 όσο και από την ενάσκηση των κύριων καθηκόντων του».
Επιπλέον, όπως αναφέρει η ανακοίνωση το ΔΣ της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής λαμβάνοντας υπόψη: την αδυναμία τήρησης των προθεσμιών, τις απειλές του Υπ. Εσωτερικών για πειθαρχική δίωξη των Υπαλλήλων από μη τήρηση των παραπάνω προθεσμιών, και την «πεισματική άρνηση της πολιτικής ηγεσίας να συναντηθεί με την ΕΜΔΥΔΑΣ» αποφάσισε την απεργία - αποχή των συναδέλφων Μηχανικών των Πολεοδομιών από τα καθήκοντά τους που αφορούν στην διεκπεραίωση των ημιυπαίθριων χώρων κατ΄ αρχήν μέχρι τέλος Φεβρουαρίου και ζητάει ταυτόχρονα άμεση συνάντηση με τις ηγεσίες των Υπουργείων Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και ΥΠΕΚΑ για να δρομολογηθούν οι απαραίτητες λύσεις στα ανωτέρων προβλήματα .
Πηγή www.ered.gr