Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

«Τσουνάμι» εξώσεων από σπίτια.



Το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει χιλιάδες πολίτες εξαιτίας της οικονομικής κρίσης καθιστά συχνά αδύνατη ακόμα και την καταβολή ενοικίου. Το αποτέλεσμα; Να πέφτουν από την αρχή του 2011 βροχή οι αιτήσεις για εξώσεις από σπίτια, που αγγίζουν περίπου τις εκατό την ημέρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι από την αρχή του 2011 οι αιτήσεις είχαν φτάσει τις 4.000 μέσα στις 40 πρώτες μέρες, όταν ολόκληρο το 2010 δεν ξεπέρασαν τις 8.500.
Όπως επισημαίνει σε αναλυτικό ρεπορτάζ του το «Έθνος», σε πολλές περιπτώσεις οι εξώσεις αφορούν ενοίκια της τάξεως των 300 ευρώ, ωστόσο μαζεύονται τόσα πολλά που ορισμένες φορές συσσωρεύονται ποσά της τάξεως των 3.500 ευρώ, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες να μην μπορούν να κάνουν άλλο υπομονή και να αποφασίζουν να διώξουν τον ενοικιαστή.
Στην πρώτη γραμμή αιτημάτων για εξώσεις βρίσκονται οι περιοχές που κατοικούν αλλοδαποί, ωστόσο το τελευταίο διάστημα στη λίστα των κακοπληρωτών μπαίνουν όλο και περισσότεροι Έλληνες. Σύμφωνα με δικηγόρους, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αύξηση 50% των ιδιοκτητών που ζητούν νομική βοήθεια για να εισπράξουν τα ενοίκια που τους χρωστιούνται, ενώ αυξάνονται και οι εξωδικαστικοί συμβιβασμοί που δεν φτάνουν ποτέ στις αίθουσες των δικαστηρίων.
Πολλές είναι οι δικαστικές διαμάχες και για τα κοινόχρηστα που δεν πληρώνονται σε πολυκατοικίες, ενώ υπάρχουν και χιλιάδες νοικοκυριά που αδυνατούν να πληρώσουν την ΔΕΗ. Συγκεκριμένα, στους 122.000 ανέρχονται οι λογαριασμοί που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και έξι μήνες, με αποτέλεσμα η ΔΕΗ να προσανατολίζεται στο κόψιμο του ρεύματος...
Πηγή www.star.gr