Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Σε χειμερία νάρκη ο κλάδος της οικοδομής στη Θεσσαλονίκη.



ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΒΕΘ
Ένα μήνα περιθώριο ζωής εκτιμούν ότι έχουν τέσσερις στις δέκα επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της οικοδομής, βάσει του ανεκτέλεστου έργου τους. Την ίδια ώρα, οκτώ στις δέκα επιχειρήσεις του χώρου είδαν το 2010 τον τζίρο τους...
να συρρικνώνεται, ενώ επτά στις δέκα εκτιμούν ότι θα καταγράψουν περιορισμό των εσόδων τους και το τρέχον έτος. Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από έρευνα της εταιρείας Interview για λογαριασμό του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (Δείγμα: 405 επιχειρήσεις ΒΕΘ και 300 νοικοκυριά, Διάστημα: 25-27/1).

Οκτώ στους δέκα συμμετέχοντες στην έρευνα απάντησαν ακόμη ότι σε μια απέλπιδα προσπάθεια να προσελκύσουν καταναλωτές, έχουν προχωρήσει σε μειώσεις τιμών, κατά μέσο όρο κατά 21,5% . Έξι στους δέκα επιχειρηματίες απαντούν ότι προτίθενται να διατηρήσουν την τρέχουσα χρονιά το προσωπικό τους, ενώ το 36% απαντά ότι θα προχωρήσει σε απολύσεις και το 5% σε προσλήψεις.
Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις και για την αγορά ή ανακατασκευή κατοικιών. Εννέα στους δέκα καταναλωτές δηλώνουν ότι μέσα στο 2011 δεν πρόκειται να αγοράσουν, να ανακαινίσουν ή να χτίσουν κατοικία. Για το μόλις 4,1% που το σκέφτεται, το περιβάλλον είναι ευνοϊκό, καθώς ευνοούνται τα παζάρια και οι διαπραγματεύσεις.
Πηγή www.taxalia.blogspot.com