Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Τα ενοίκια στις πιο διάσημες εμπορικές γειτονιές πέφτουν. Ποιος θα αδράξει την ευκαιρία;


Για όσους έχουν τα κότσια να δημιουργήσουν μία νέα επιχείρηση μέσα στο τρέχον οικονομικό κλίμα, η αγορά ακινήτων παρέχει ευκαιρίες καθώς στην Ελλάδα του 2011 όλα είναι διαπραγματεύσιμα. Τιμές πώλησης και ενοίκια καταστημάτων.
Τα κατεβασμένα ρολά ακόμα και στις πιο διάσημες εμπορικές συνοικίες όπως η Ερμού η Κηφισιά και το Κολωνάκι, δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης για την αρνητική κατάσταση.
Έστω και αργοπορημένα, οι ιδιοκτήτες αυτών των ακινήτων φαίνεται να «βάζουν μυαλό». Ενώ πριν από λίγους μήνες ελάχιστοι ήταν αυτοί που θα υποχωρούσαν στο παζάρι για ένα κατάστημα στην οδό Π.Ιωακείμ στο Κολωνάκι ή στην Ερμού, σήμερα όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.
Για τους μεν υπάρχοντες ενοικιαστές, η λύση είναι απλή. Σηκώνουν το τηλέφωνο και ζητούν μείωση ενοικίου από τον ιδιοκτήτη.
Όπως μας πληροφορούν εταιρείες διαχείρισης ακινήτων και δικηγόροι, στην περίπτωση που ο ενοικιαστής βρίσκεται αρκετά χρόνια στο κατάστημα και είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του, ο ιδιοκτήτης σπανίως θα αρνηθεί μία μείωση στο ενοίκιο.
Η διαδικασία είναι πιο περίπλοκη στην περίπτωση νέων μισθώσεων καθώς ο κάτοχος του ακινήτου αντιλαμβάνεται μεν την δύσκολη οικονομική κατάσταση αλλά ανησυχεί παράλληλα μήπως ο νέος ενοικιαστής προσπαθεί απλά να εκμεταλλευτεί την συγκυρία. Γεγονός παραμένει είναι ότι τα μισθώματα πέφτουν ραγδαία και παρόλα αυτά, το ενδιαφέρον δεν αυξάνεται.
Η ρευστότητα της σημερινής κατάστασης μπορεί να τρομάζει τους υποψήφιους επαγγελματίες για ένα «άνοιγμα».
Ωστόσο, όπως μας ενημερώνουν τα μεσιτικά γραφεία, σήμερα, λόγω των εξελίξεων, ένας ενδιαφερόμενος μπορεί να ανοίξει κατάστημα σε μία από τις πιο δημοφιλείς εμπορικές γειτονιές, πληρώνοντας εντυπωσιακά χαμηλό, κάτι που του δίνει άνεση να διαχειριστεί καλύτερα και με περισσότερη την επιχείρηση του
Πηγή www.isotimia.gr