Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

ΥΠΕΚΑ και ΤΕΕ ενημερώνουν για τον ΚΕΝΑΚ.



Το ΥΠΕΚΑ με τη συνδρομή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος πραγματοποιεί πανελλαδικά σειρά ενημερωτικών ημερίδων με σκοπό την ενημέρωση των Μηχανικών, αφενός για τη σύνταξη της Μελέτης Ενεργειακής Απόδοσης Κτηρίων και αφετέρου για τον τρόπο θεώρησής της από τα πολεοδομικά γραφεία της χώρας.
Ειδικότερα, σημειώνεται, ότι για τους υπαλλήλους των πολεοδομικών γραφείων, που θεωρούν τις Μελέτες Ενεργειακής Απόδοσης, έχει προβλεφθεί σειρά εξειδικευμένων σεμιναρίων κατάρτισης που θα διεξαχθούν προσεχώς από το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης (ΙΝΕΠ).
Παράλληλα, το ΥΠΕΚΑ για την άμεση ενημέρωση των αρμόδιων υπαλλήλων, πραγματοποίησε, το Δεκέμβριο και τον Φεβρουάριο, στην Αθήνα, στοχευόμενες ημερίδες, με τη συμμετοχή υπαλλήλων από τα πολεοδομικά γραφεία της Αττικής και Νοτίου Ελλάδας Ανάλογη ημερίδα προγραμματίζεται άμεσα και στη Θεσσαλονίκη για την ενημέρωση των υπαλλήλων των πολεοδομικών γραφείων της Βόρειας Ελλάδας.
Οπως επισημαίνεται, οι συγκεκριμένες ημερίδες αποσκοπούν στη διευκόλυνση του τρόπου θεώρησης των Μελετών Ενεργειακής Απόδοσης και στην αποσαφήνιση όποιων θεμάτων ενδεχομένως έχει προκαλέσει η εφαρμογή του ΚΕΝΑΚ στην έκδοση οικοδομικών αδειών.
Πηγή www.ered.gr