Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Πρόσωπα και Πράγματα.

Νέες αυξήσεις κατέγραψαν οι τιμές οικοδομικών υλικών

Αύξηση 2,5% σημείωσε ο Γενικός Δείκτης Τιμών υλικών κατασκευής νέων κτιρίων κατοικιών τον Ιούλιο 2011, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2010.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), ο Γενικός Δείκτης κατά τον μήνα Ιούλιο 2011, σε σύγκριση με τον δείκτη του Ιουνίου 2011, σημείωσε αύξηση 0,2%, έναντι αύξησης 0,1%, που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών του έτους 2010.

Ο μέσος Δείκτης του δωδεκαμήνου Αυγούστου 2010 - Ιουλίου 2011, σε σύγκριση προς τον ίδιο δείκτη του δωδεκαμήνου Αυγούστου 2009 - Ιουλίου 2010, παρουσίασε αύξηση 3,2%, έναντι αύξησης 1,2%, που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.

Αισθητή μείωση κόστους της φοιτητικής στέγης

Για πληθώρα διαμερισμάτων που απευθύνονται σε φοιτητές, «με ιδιαίτερα συμπιεσμένες τις τιμές», έκανε λόγο, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ακινήτων Β. Ελλάδας, Νίκος Δίγκας-Χαρδαλιάς. «Ο ενδιαφερόμενος ενοικιαστής μπορεί να εξασφαλίσει τη διαμονή του σε ακίνητο με τιμή ακόμα και κάτω των 150 ευρώ», ανέφερε, σημειώνοντας πως «θα ήταν φαιδρό προ πενταετίας να μιλούσε κανείς για φοιτητική διαμονή με το κόστος της να διαμορφώνεται σε ποσό κάτω των 350 ευρώ». Μάλιστα, ο κ. Δίγκας σημειώνει ότι ενώ ο ίδιος είναι ιδιοκτήτης ακινήτων, ωστόσο μαζί με την οικογένειά του μένει σε ενοικιαζόμενο διαμέρισμα. Εν μέσω της οικονομικής κρίσης, αυτό που άλλαξε είναι η σχέση σπιτονοικοκύρη - ενοικιαστή. Οπως λέει ο κ. Δίγκας, πλέον ο μισθωτής προβαίνει σε πλήθος ερωτήσεων προς τον υποψήφιο ενοικιαστή.

Π.ΟΜ.ΙΔ.Α: Αυξάνονται τα «φέσια» από ενοικιαστές

Μέτρα για την αντιμετώπιση των καθυστερήσεων στην πληρωμή των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας ζητεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), επισημαίνοντας ότι οι οφειλέτες κατά κανόνα αφήνουν ανεξόφλητα χρέη και στους εκμισθωτές, όχι μόνο από κατανάλωση ρεύματος αλλά και από ενοίκια, κοινόχρηστα και λοιπές ΔΕΚΟ. Στις περιπτώσεις, δε, που ο μετρητής ηλεκτρικής ενέργειας δεν έχει μεταβιβαστεί στο όνομα του ενοικιαστή, τα χρέη καλείται να καταβάλει ο ιδιοκτήτης. Σύμφωνα με την ΠΟΜΙΔΑ, ο μοναδικός αποτελεσματικός τρόπος περιορισμού των ληξιπρόθεσμων οφειλών κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, είναι η άμεση διακοπή και η αδυναμία επανασύνδεσης του οφειλέτη αν δεν τακτοποιήσει τις οφειλές.
Πηγή www.pomida.gr