Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Ελληνες αγόρασαν στο Λονδίνο ακίνητα 250 εκατ. λιρών!



Στην Ελλάδα μπορεί οι περισσότεροι να ζούμε στον αστερισμό της χρεοκοπίας, όμως, υπάρχουν και κάποιοι συμπολίτες μας που διαθέτουν ρευστό και αγοράζουν πανάκριβα ακίνητα στο Λονδίνο.
Γι' αυτό και οι χθεσινοί Τάιμς μας αφιέρωσαν ολόκληρο άρθρο με τίτλο: "Η οδύσσεια των Ελλήνων με τα σπίτια στο Ηνωμένο Βασίλειο". Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ισχυροποιείται η ελληνική παροικία αγοραστών στη βρετανική πρωτεύουσα και συντελούν στην αύξηση των τιμών ιδιαίτερα για ακίνητα πάνω από 3 εκατ. λίρες!
Σύμφωνα με το δημοσίευμα εκπρόσωπος μεγάλου μεσιτικού γραφείου του Λονδίνου δηλώνει τον τελευταίο χρόνο, Έλληνες αγόρασαν ακίνητα στο Λονδίνο συνολικής αξίας 250 εκατομμυρίων λιρών. "Πέρυσι Έλληνες είχαν αγοράσει τριάντα ακριβά ακίνητα στις ακριβές περιοχές του Λονδίνου, φέτος, μέχρι στιγμής, έχουν αγοράσει πενήντα τέτοια ακίνητα", δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα εκπρόσωπος μεσιτικού γραφείου.
"Οι Έλληνες άρχισαν να αγοράζουν από τότε που ξέσπασε η οικονομική κρίση. Πιστεύουν ότι τα χρήματα τους στις ελληνικές τράπεζες είναι ευάλωτα, ενώ θεωρούν το Λονδίνο ασφαλή τόπο να επενδύσουν τα χρήματα τους. Για πολλούς Έλληνες επίσης ένα σπίτι στο Λονδίνο είναι και θέμα κοινωνικού κύρους", δήλωσε στους "Τάιμς" ο Νικ Κάντυ, γνωστός σχεδιαστής διαμερισμάτων, ο οποίος είπε επίσης ότι αρκετοί Έλληνες έχουν αγοράσει διαμερίσματα στην πλέον ακριβή διεύθυνση του Λονδίνου, αριθμός 1 Χάυντ Παρκ, όπου η τιμή του διαμερίσματος του ενός υπνοδωματίου αρχίζει από επτά εκατομμύρια λίρες.
Πηγή www.ered.gr