Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Ελληνες αγοράζουν ακίνητα στη... Γερμανία.



Μετά το Λονδίνο, όπου εκατοντάδες Ελληνες έχουν στήσει... παροικία επενδυτών σε ακίνητα, σειρά παίρνει πλέον και το Βερολίνο; Ενα ρεπορτάζ του γερμανικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ARD με τίτλο «Οι γερμανοί κτηματομεσίτες χορεύουν συρτάκι» αναφέρει ότι τον τελευταίο καιρό Ελληνες εκατομμυριούχοι αγοράζουν ακίνητα στη γερμανική πρωτεύουσα.
«Αναζητώντας το ελληνικό χρήμα δεν χρειάζεται να πάει κανείς πιο μακριά. Βερολίνο. Εδώ ο ελληνικός πυρετός ανεβαίνει. Οι μεσίτες χορεύουν συρτάκι. Ένας εκ των ωφελημένων είναι ο ιταλός μεγαλοεπενδυτής Αντρέα Μπαραμπάτο. Τα ακίνητα είναι γι' αυτόν μικροπράγματα και πουλάει αντικείμενα εκατομμυρίων σε Ιταλούς και Έλληνες από την αρχή της κρίσης» αναφέρει το ρεπορτάζ.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πολλοί Ελληνες αντί να βάλουν τα λεφτά τους στις τράπεζες και να φοβούνται μήπως γίνουν... δραχμές, επιλέγουν την επένδυση σε γερμανικά ακίνητα. Ανεβάζουν μάλιστα τις τιμές στο Βερολίνο καθώς είναι από τις βασικές τους επιλογές θεωρώντας ότι μέσα στο χάος της οικονομικής κρίσης η Γερμανία θα βγει αλώβητη κι αυτοί δε θα χάσουν τα λεφτά τους.
Πηγή www.ered.gr