Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Σηφουνάκης: «Ο νόμος για τη ρύθμιση των αυθαιρέτων είναι τέλειος»



«Ο νόμος για τη ρύθμιση των αυθαίρετων κατασκευών, με την έννοια της εξαίρεσης κατεδάφισής τους για 30 χρόνια, είναι ένας τέλειος νόμος, διότι, σε σχέση με τον τρόπο με τον οποίο έπρεπε να υπαχθούν στις διατάξεις για τους ημιυπαίθριους, ο νόμος για τις αυθαίρετες κατασκευές δεν αναγκάζει τον πολίτη να τρέχει στα πολεοδομικά γραφεία ή στα ταχυδρομεία ή στους μηχανικούς. Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον» δήλωσε την Πέμπτη ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ.
Όπως είπε, «ήδη 15.000 έχουν πρόσβαση στο site και άρχισαν να υποβάλλουν τις πρώτες αιτήσεις, γύρω στις 2.000, που έχουν προχωρήσει και στη διαδικασία του παράβολου, γιατί σύμφωνα με το νόμο στο δίμηνο Οκτωβρίου - Νοεμβρίου ο πολίτης, μέσω του μηχανικού του, κάνει ένα απλό πράγμα: την αίτηση και μια απλή περιγραφή του ακινήτου που θέλει να ρυθμίσει και πληρώνει το παράβολο των 500 ευρώ».
Παράλληλα, τάχθηκε κατά των πρόωρων εκλογών ή δημοψηφίσματος προειδοποιώντας ότι πως είτε το δημοψήφισμα, είτε οι εκλογές δεν θα είναι περίπατος για όσους δημοκοπούν.
«Οι μετρήσεις και πέρα από αυτές η υπευθυνότητα στην πολιτική σήμερα, επιτάσσουν να μη γίνουν εκλογές. Ο ελληνικός λαός νομίζω ότι έχει κατανοήσει ότι βρισκόμαστε στο χείλος, βλέπει ότι υπάρχει μια κυβέρνηση που θέλει να σώσει την κατάσταση και το κάνει μόνη της και να είστε βέβαιοι πως είτε είναι ένα δημοψήφισμα, είτε εκλογές, δεν θα είναι ένας περίπατος για όλους όσους δημοκοπούν», είπε.
imerisia.gr