Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Προς παράταση της ρύθμισης για τα αυθαίρετα.



Σε παράταση της διαδικασίας τακτοποίησης αυθαιρέτων σκέφεται να πάει η κυβέρνηση καθώς οι 12.200 αιτήσεις που έχουν κατατεθεί μέχρι σήμερα δεν ικανοποιούν κανένα. Αλλωστε, οι υπολογισμοί έκαναν λόγο για 1 εκατ. αυθαίρετα, οπότε ακόμη κι αν τρέξει η διαδικασία θα είναι δύσκολο να συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός αιτήσεων.
Κάθε μέρα καταττίθενται ηλεκτρονικά 1.000 αυτήσεις περίπου, οπότε μέχρι τέλη Νοεμβρίου δύσκολο να συγκεντρωθούν πάνω από 60.000 αιτήσεις.
Γι' αυτό και χθες ο πρόεδρος του ΤΤΕ, κ. Σπίρτζης είπε ότι θα ζητήσει παράταση της διαδικασίας που λήγει σε 45 ημέρες. Αλλωστε, και η κυβέρνηση έχει ποντάρει πάνω στη ρύθμιση της τακτοποίησης ώστε να εισπράξει όσο το δυνατό περισσότερα χρήματα και πρόκειται για μια ενέργεια για την οποία έχει δεσμευτεί στην τρόικα.
Μια αποτυχία της ρύθμισης θα έβαζε σε κίνδυνο τα έσοδα του κράτους στα οποία έχουν υπολογιστεί εκατομμύρια ευρώ από τα αυθαίρετα. Το ΤΕΕ θα καταθέσει και αίτημα παράτασης της διαδικασίας και για τους ημιυπαίθριους που λήγει στα τέλη Οκτωβρίου και έχουν ήδη κατατεθεί πάνω από 600.000 αιτήσεις.
Πηγή www.ered.gr