Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Διακόπτονται την Πέμπτη οι αιτήσεις για τα αυθαίρετα.




Από την Πέμπτη 22/12, διακόπτεται η λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος αυθαιρέτων, από τους διπλωματούχους μηχανικούς, καθώς η κυβέρνηση αρνείται, όπως σημειώνουν, να ανακληθούν αποφάσεις για απαράδεκτες αυξήσεις των εισφορών, να ληφθούν μέτρα για την προστασία των αποθεματικών του Ταμείου τους, να αποσυρθούν προτάσεις για κατάργηση των νόμιμων αμοιβών, αλλά και μια σειρά άλλες που αποβλέπουν στην ισοπέδωση του επαγγέλματός τους.

Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες έχουν προθεσμία μέχρι την Τετάρτη να δηλώσουν τα αυθαίρετά τους, καθώς από την Πέμπτη, κλείνει το ηλεκτρονικό σύστημα δηλώσεων. Σημειώνεται, ότι το σύστημα, για την υποβολή των αιτήσεων, διαχείζεται το ΤΕΕ και οι αιτήσεις γίνονται μόνο ηλεκτρονικά και μέσω μηχανικού, μέσω αυτού του συστήματος.

Η εξέλιξη αυτή πάντως, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, αναμένεται να οδηγήσει σε παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας των αιτήσεων της 30ης Δεκεμβρίου 2011. Την ίδια ώρα, τρέχει και η τηλεοπτική καμπάνια του ΥΠΕΚΑ, για να προσελκύσει περισσότερους "πελάτες" και να αυξηθούν τα έσοδα από την τακτοποίηση των αυθαιρέτων κτισμάτων.Πηγή www.buildnet.gr