Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Μείωση 40% στα ενοίκια ζητά το ΒΕΑ.


Τη παρέμβαση της πολιτείας για τη μείωση των ενοικίων στην επαγγελματική στέγη ζητά το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας, καθώς όπως αναφέρει σε επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο τα ενοίκια στις περισσότερες περιπτώσεις, παραμένουν αμετάβλητα όπως αυτά διαμορφώθηκαν πριν την περίοδο της κρίσης.

«Η πλειονότητα των ιδιοκτητών αρνείται να ανταποκριθεί στα δίκαια αιτήματα των επιχειρήσεων για μείωση των ενοικίων με αποτέλεσμα το 50% των επιχειρήσεων να διακόπτει οριστικά την δραστηριότητά του για τον λόγο αυτό», αναφέρει το ΒΕΑ στην επιστολή του.

Το ΒΕΑ αναφέρει ακόμη ότι με δεδομένο ότι η εκδίκαση κάθε σχετικής αγωγής διαρκεί 1-1,5 χρόνο, κρίνεται σκόπιμη η δημιουργία μηχανισμού παροχής δικαιώματος στον μισθωτή με την κατάθεση της αγωγής να καταβάλλει μειωμένο ενοίκιο κατά τουλάχιστον 40% (εφόσον δεν είναι κάτω από το 6% της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου). Στην περίπτωση που τα αρμόδιο δικαστήριο, τελεσιδικίσει υπέρ του εκμισθωτή, τότε θα καταβάλλεται αναδρομικά η διαφορά ενοικίου.Πηγή www.ered.gr