Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Τέσσερις μνηστήρες για τη νέα ΔΕΘ.


Τέσσερις ήταν τελικά οι ενδιαφερόμενοι για το διαγωνισμό που πραγματοποιεί η Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης αναφορικά με την μετεγκατάσταση στη Σίνδο και την αξιοποίηση του υφιστάμενου ακινήτου.
Οι τέσσερις προσφορές που κατατέθηκαν είναι οι εξής:
PLANET ΑΕ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΕ-ΕΥΡΩΤΕΚ ΑΕ

KANTOR AE -ADVICE ΑΕ-BCS ΕΠΕ

DELOITTE BUSINESS SOLUTIONS ΑΕ
Χθές (20/12) ήταν η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών μετά από παράταση έξι ημερών που είχε λάβει ο διαγωνισμός. Οσον αφορά το νέο έργο στη Σίνδο, ο σύμβουλος θα εκπονήσει πλήρη πρόταση με το καλύτερο σενάριο για την εμπορική και επιχειρηματική βιωσιμότητα του έργου, ενώ για τους υφιστάμενους χώρους στη Θεσσαλονίκη στόχος είναι η διατήρηση δραστηριοτήτων της ΔΕΘ με ήπιες εκθεσιακές δράσεις, (συνέδρια κ.τ.λ.) και με την παράλληλη δημιουργία χρήσεων Μητροπολιτικού πάρκου. Ως προς το τελευταίο, θα υπάρξει και προκαταρκτική κοστολόγηση του έργου.
Για το υφιστάμενο ακίνητο πάντως στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν τίθεται επί του παρόντος θέμα ένταξής του στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων του Δημοσίου και οι αρχικές κρούσεις που είχαν γίνει προ διμήνου ουσιαστικά εγκαταλείφθηκαν στην πορεία.  Πηγή.www.ered.gr