Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Η αγορά ακινήτων στην εποχή του PSI.



Από τις εξελίξεις σε δύο μέτωπα θα κριθεί το άμεσο μέλλον της ελληνικής οικονομίας και της αγοράς ακινήτων τόνισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του 6ου RED Business Forum που διοργανώνεται στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

«Το πρώτο αφορά την εφαρμογή του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων, του γνωστού PSI, που αποφασίστηκε με τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου. Η διαπραγμάτευση, που ξεκίνησε πριν από λίγες μέρες, αναμένεται να είναι σκληρή και με αβέβαιο αποτέλεσμα», σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ και πρόσθεσε: «Από το τελικό ύψος των απωλειών για τις ελληνικές τράπεζες και από τη μορφή που θα λάβει η παροχή της κεφαλαιακής στήριξης, θα κριθεί η δυνατότητα του τραπεζικού συστήματος να στηρίξει την κτηματαγορά στο αμέσως επόμενο διάστημα».

Το δεύτερο σημαντικό μέτωπο αφορά τη δρομολογούμενη αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας. «Η εφαρμογή ενός ρεαλιστικού σχεδίου, με εξωστρεφή προσανατολισμό, δεν θα συμβάλει μόνο στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων της χώρας, αλλά θα μπορέσει παράλληλα να δώσει ώθηση στην εγχώρια αγορά ακινήτων και να δημιουργήσει νέες ευκαιρίες ανάπτυξης», σημείωσε ο κ. Μίχαλος για να προσθέσει στη συνέχεια ότι «κάτω από τις υφιστάμενες συνθήκες, μια τέτοια προσπάθεια θα είναι δύσκολο να αποδώσει καρπούς».

Πηγή www.ered.gr