Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Σε τρεις τομείς οι ευκαιρίες στην αγορά ακινήτων.


Ευκαιρίες σε τρεις τομείς της αγοράς ακινήτων εντοπίζει στο άμεσο μέλλον ο γενικός διευθυντής της Eurobank Properties AEEAΠ κ. Γιώργος Χρυσικός αν και όπως δήλωσε στο 6ο RED Business Forum στην Ελλάδα δεν υπάρχει διαθέσιμο προϊόν για θεσμικούς επενδυτές.
«Κρατάμε μια στάση αναμονής, περιμένουμε να δούμε εξορθολογισμό των τιμών και μια ισορροπία» δήλωσε ο κ. Χρυσικός και στη συνέχεια πρόσθεσε: «αν κοιτάζαμε που θα επενδύσουμε θα κοιτάζαμε τα "trophy assets" (σ.σ. ακίνητα-τρόπαια) τα οποία όταν η αγορά ήταν στα πάνω της ήταν πανάκριβα, τώρα πιστεύουμε ότι σίγουρα θα είναι πιο προσιτά». Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Χρυσικό αν κάποιος θελήσει να κάνει μια επένδυση €30 με €40 εκατ. δεν θα βρει σωστό προϊόν στην Ελλάδα.
Για το 2012 ο γενικός διευθυντής της Eurobank Properties βλέπει ευκαιρίες σε τρεις τομείς: Στον τομέα της αξιοποίησης των ακινήτων του ελληνικού δημοσίου, ο δεύτερος είναι στο τομέα της κεφαλαιακής ενίσχυσης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, όπου οι τράπεζες θα αρχίσουν να πουλάν κάποια καλά ακίνητα και τρίτον σε ακίνητα που υπάρχει η ανάγκη αναχρηματοδότησης.
Πηγή www.ered.gr