Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

«Απόλυτο μηδέν» η ρύθμιση των αυθαιρέτων.


Βέβαιος για το ότι οι ρυθμίσεις για τους ημιυπαίθριους και τα αυθαίρετα θα κριθούν αντισυνταγματικές από το Συμβούλιο της Επικρατείας, εμφανίστηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νίκος Δένδιας μιλώντας στο 6ο RED Business Forum.

«Θα δείτε ότι μετά από δύο χρόνια όλοι οι πολίτες που προσέφεραν τον οβολό τους για να πετύχουν κάποια αποτελέσματα θα έχουν πετύχει το απόλυτο μηδέν», σημείωσε ο κ. Δένδιας αναφερόμενος στις ρυθμίσεις για τους ημιυπαίθριους και για τα αυθαίρετα προσθέτοντας ότι και τα δύο αυτά νομοθετήματα θα κριθούν αντισυνταγματικά. «Έχω όχι απλώς απόλυτη βεβαιότητα για αυτό, αλλά είναι κατά τη γνώμη μου απόλυτα προφανές», τόνισε.

Μιλώντας, ειδικότερα για το ρόλο του Συμβουλίου της Επικρατείας ο κ. Δένδιας επεσήμανε ότι οι μεγάλες επενδύσεις δεν μπορούν να εξαρτώνται από μια αβέβαιη αντίληψη του οποιουδήποτε από το τι συνιστά προσβολή η μη προσβολή του περιβάλλοντος.

«Το ΣτΕ έχει δίκιο σε πάρα πολλά πράγματα, βασίζεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει χωροταξικός σχεδιασμός αλλά και αυτό παρέχει με τη συμπεριφορά του ένα ακόμη στοιχείο της πλήρους ανασφάλειας στην επένδυση ακινήτων στην Ελλάδα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό εκτός από τις εμπλοκές στο ΣτΕ άλλοι παράγοντας που δημιουργούν προβλήματα στις επενδύσεις και στην αξιοποίηση των ακινήτων στην Ελλάδα είναι η έλλειψη χωροταξικού σχεδιασμού, οι χιλιάδες μηνύσεις που εκκρεμούν στα δικαστήρια, καθώς και το φορολογικό σύστημα που αλλάζει συνέχεια.
Πηγή www.ered.gr