Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Δεν έκλεισε το ηλεκτρονικό σύστημα για τα αυθαίρετα-Κανονικά συνεχίζονται οι δηλώσεις.



Αναστέλλεται η προγραμματισμένη για σήμερα διακοπή της λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος αυθαιρέτων. Η υποβολή των δηλώσεων τακτοποίησης αυθαιρέτων θα συνεχιστεί κανονικά, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΤΕΕ.Ωστόσο, συνεχίζονται σύμφωνα με το ΤΕΕ και εντείνονται οι κινητοποιήσεις των διπλωματούχων μηχανικών στα μέτωπα της κυβερνητικής αδιαλλαξίας. Ταυτοχρόνως αξιολογούνται και αναγνωρίζονται οι κινήσεις καλής θέλησης, που οδηγούν σε βήματα επίλυσης αιτημάτων, με βάση το διεκδικητικό πλαίσιο, που έχει αποφασίσει η Διοικούσα Επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, με τη συμμετοχή φορέων και συλλόγων των μηχανικών.

Όπως αναφέρει το ΤΕΕ, η υποβολή των δηλώσεων τακτοποίησης αυθαιρέτων θα συνεχιστεί κανονικά, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΤΕΕ, καθώς η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ προχωρά σε συμφωνία-δέσμευση, να προωθήσει τροπολογίες στη Βουλή με τις οποίες αναμορφώνονται ισοπεδωτικές διατάξεις του νόμου 4030/2011 "Νέος τρόπος έκδοσης αδειών δόμησης, ελέγχου κατασκευών και λοιπές διατάξεις", όπως έχει ζητήσει το ΤΕΕ.

Ωστόσο, διακόπτεται όπως έχει προγραμματιστεί από σήμερα η λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος αμοιβών του ΤΕΕ, μέχρι τη δέσμευση της κυβέρνησης για απόσυρση των αλλαγών του νόμου 3919/2011, καθώς δεν υπάρχει θετική εξέλιξη στο συγκεκριμένο μέτωπο. Πρέπει να σημειωθεί ότι λόγω της αναστολής λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος αμοιβών του ΤΕΕ, η διαδικασία τακτοποίησης αυθαιρέτων, δεν μπορεί να ολοκληρωθεί μέχρι την έκδοση οριστικής βεβαίωσης.

Ταυτόχρονα, συνεχίζεται κανονικά από την περασμένη Δευτέρα η κατάληψη του τμήματος εισφορών του ΤΣΜΕΔΕ και σε αυτόν το μέτωπο σκληραίνουν και κλιμακώνουν τη στάση τους οι διπλωματούχοι μηχανικοί απέναντι στην κυβέρνηση, η οποία αρνείται να ανακληθούν αποφάσεις για απαράδεκτες αυξήσεις των εισφορών, να ληφθούν μέτρα για την προστασία των αποθεματικών του Ταμείου τους.
Πηγή www.buildnet.gr