Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Νεόδμητα από 3.000 έως 5.000 ευρώ το τ.μ. σε Ψυχικό-Μαρούσι-Χολαργό.



Σταθερό παράμενε το απόθεμα κατοικιών μεγάλων επιφανειών στο Νέο Ψυχικό, με αποτέλεσμα οι ζητούμενες τιμές νεόδμητων διαμερισμάτων να κυμαίνονται από 4.000 ευρώ ως 5.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Οι ζητούμενες τιμές είναι αντίστοιχες με αυτές του Παπάγου και της όμορης με το Νέο Ψυχικό περιοχής του Δήμου Χαλανδρίου, Aγια Βαρβάρα - Αβάνα). Η υποχώρηση των ζητούμενων τιμών των περιορισμένων διαθέσιμων νεόδμητων κατοικιών σε σχέση με το 2011 διαμορφώνεται στα επίπεδα του 8%. Επιπλέον, υπάρχει πολύ μεγαλύτερη διαλλακτικότητα κατά την τελική διαπραγμάτευση από μέρους των πωλητών, δεδομένου ότι ο αριθμός των συναλλαγών είναι εξαιρετικά χαμηλός. Ταυτόχρονα, παρατηρείται τάση εξορθολογισμού, αφού σε οικοδομικά τετράγωνα της περιοχής υπάρχει συγκριτικά μεγαλύτερη υποχώρηση ανάμεσα στις ζητούμενες τιμές και τις τιμές στις οποίες εντέλει ολοκληρώνεται μια αγοραπωλησία.

Μαρούσι

Από την άλλη, στο Μαρούσι οι ενδεικτικές ζητούμενες τιμές νεόδμητων διαμερισμάτων κυμαίνονται από 3.000 ευρώ ως 4.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Σημαντικό απόθεμα νεόδμητων κατοικιών εντοπίζεται κυρίως στις περιοχές Αγιος Θωμάς Σωρός και Νέα Φιλοθέη, οι οποίες αναπτύχθηκαν την τελευταία πενταετία κυρίως, και στις οποίες παρατηρήθηκε σημαντική υποχώρηση των ζητούμενων τιμών νεόδμητων κατοικιών της τάξης του 6%-8%. Η ζήτηση κατά το 2011 κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα, ενώ μεγαλύτερο αγορασπκό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για κατοικίες παλαιότητας ως 15 ετών.

Χολαργός

Στον Χολαργό το απόθεμα νεόδμητων διαμερισμάτων είναι περιορισμένο και αφορά ακίνητα καλής ποιότητας κατασκευής. To υφιστάμενο απόθεμα κατανέμεται ομοιόμορφα σε όλη την έκταση της περιοχής με συνήθεις επιφάνειες 80 τμ - 110 τμ. Τα επίπεδα τιμών των κατοικιών διαμορφώνονται ανάλογα με τη θέση, τον όροφο και την ποιότητα κατασκευής του ακινήτου. Πλεονεκτικότερο τμήμα της περιοχής είναι αυτό που συνορεύει με το περιαστικό δάσους του Υμηττού. Οι ζητούμενες τιμές των νεόδμητων κατοικιών παρουσίασαν υποχώρηση της τάξεως του 4%, ενώ πραγματοποιήθηκε περιορισμένος αριθμός συναλλαγών σε επίπεδα τιμών από 3.200 ως 3.900 ευρώ ανά τμ.