Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Παραδιάς: τα καλύτερα ακίνητα, είναι τα ξενοίκιαστα όπου οι ιδιοκτήτες έχουν κόψει και το ρεύμα.



"Τα καλύτερα ακίνητα, όπως έχει διαμορφωθεί η αγορά, είναι τα ξενοίκιαστα όπου οι ιδιοκτήτες έχουν κόψει και το ρεύμα. Ετσι έχουν το κεφάλι τους ήσυχο αφού ούτε το χαράτσι θα πληρώσουν ούτε θα κυνηγούν τα φέσια" σημειώνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), Στράτος Παραδιάς, στο Εθνος της Κυριακής.Οπως αναφέρει ο κ. Παραδιάς μέσα στους πρώτους μήνες του 2012, τα "φέσια" στα ενοίκια φαίνεται να έχουν αυξηθεί κατά 15-20%. To γεγονός αυτό, προσθέτει αναμένεται να προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στους ιδιοκτήτες οι οποίοι όχι μόνο δεν εισπράττουν τα μισθώματα αλλά πληρώνουν υπέρμετρους φόρους και χαράτσια".
Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ η κατάσταση στην αγορά χαρακτηρίζεται από πολλούς έως απελπιστική. Σήμερα τα "φέσια" υπολογίζεται ότι έχουν υπερβεί το 1 δισ. ευρώ από ενοίκια σπιτιών και καταστημάτων. Πολλοί επίσης ενοικιαστές δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε τα κοινόχρηστα και τους λογαριασμούς, αφήνοντας επιπρόσθετα έξοδα στους ιδιοκτήτες.
Την ίδια ώρα, ο αριθμός των εξώσεων έχει υπερβεί τις 10.000 αλλά ελάχιστες από αυτές εκτελούνται καθώς το κόστος για τον ιδιοκτήτη είναι μεγάλο. "Προτιμούμε να πάμε σε διαπραγμάτευση με τον ενοικιαστή ώστε να πληρώσει κάποια στιγμή παρά να του κάνουμε έξωση", τονίζει ο κ. Παραδιάς.
www.buildnet.gr