Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Διαγωνισμός για την οριοθέτηση των περιοχών του δικτύου Natura.



Το έργο για την "Ανάθεση μελετών ανάπτυξης υποδομών χωρικών δεδομένων μεγάλης κλίμακας για τις χερσαίες προστατευόμενες περιοχές του δικτύου Natura", συνολικού προϋπολογισμού 2,6 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), προκήρυξη η Κτηματολόγιο Α.Ε.
Αντικείμενο του έργου είναι ο ακριβής προσδιορισμός των εξωτερικών ορίων των περιοχών Natura, καθώς και η επικαιροποίηση, περιγραφή και οριοθέτηση των τύπων οικοτόπων με βάση τις έγχρωμες ορθοφωτογρίες μεγάλης ακρίβειας της ΚτηματολόγιοΑ.Ε., αλλά και αυτοψίες στο δάσος. Το έργο καλύπτει όλες τις χερσαίες περιοχές Natura, συνολικής έκτασης 20,1 εκατ. στρεμμάτων. Το δίκτυο "Natura 2000" αντιπροσωπεύει σήμερα περίπου το 18% του χερσαίου εδάφους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Με την οριοθέτηση των περιοχών αυτών, οι πολίτες θα γνωρίζουν αν υπάρχουν περιορισμοί στη δυνατότητα χρήσης και αξιοποίησης ενός ακινήτου.
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ψηφιακή Σύγκλιση ΕΣΠΑ 2007-2013" και θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2015, οπότε και θα παραδοθεί στην αρμόδια Διεύθυνση Φυσικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ.
www.buildnet.gr