Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Επτά υποψήφιοι για την Αφάντου.


Μεγάλα ονόματα από τον τομέα του development (London & Regional, Lamda Development), και των ιδιωτικών κεφαλαίων -private equity funds- όπως η NHC που συμμετείχε και στην Κασσιόπη και επενδύει σε όλες τις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης κεφάλαια άνω των €3,5 δισ. δήλωσαν παρών στο διαγωνισμό για την παραχώρηση της Αφάντου στη Ρόδο.

Εγχώριοι επενδυτές όπως η TEMES του Αχιλ. Κωνσταντακόπουλου (Costa Navarino), η Minoan της οικογένειας Grimaldi με έδρα το Μονακό, και η Atlantica σε συνεργασία με τον ταξιδιωτικό γίγαντα TUI και ένα ακόμη fund με έδρα τη Νέα Υόρκη συμπληρώνουν τους επτά μνηστήρες των εγκαταστάσεων και του γηπέδου γκολφ στην πιο γνωστή παραλία της Ρόδου.

Θα ακολουθήσει το στάδιο της αξιολόγησης των εταιρειών (prequalification) αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας διοίκησης, η οποία θα επικυρωθεί από τη Βουλή στο πρώτο θερινό τμήμα. Το προφίλ των υποψηφίων είναι ικανό να δώσει στη συντριπτική πλειοψηφία το εισιτήριο για το στάδιο των δεσμευτικών προσφορών.

Να σημειώσουμε εδώ ότι η Αφάντου κατοχυρώνει τον επενδυτή μέσα από τη διαδικασία του ΕΣΧΑΔΑ και όχι του θεσμού της επιφάνειας που προέβλεπε ο διαγωνισμός της Κέρκυρας. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να δοκιμαστεί ο νέος αυτός θεσμός μέσα από την έγκριση του Συμβουλίου της Επικρατείας ώστε να μπορέσει να εκδοθεί το απαραίτητο Προεδρικό Διάταγμα.

Αυτό θα σηματοδοτήσει τη μεγάλη νίκη του Ταμείου, (ΤΑΙΠΕΔ) ώστε στους επόμενους διαγωνισμούς να βαίνει αυξανόμενο το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών μεγάλου βεληνεκούς.