Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Φωτοβολταϊκά διπλής όψεως.



Τα περισσότερα φωτοβολταϊκά σήμερα παράγουν ενέργεια "αντικρύζοντας" απευθείας τον ήλιο. Παρότι αυτά σίγουρα εκμεταλλεύονται το ηλιακό φως, "χάνουν" αυτό που αντανακλάται. Μία ισραηλινή εταιρία, η Bsolar, έλυσε αυτό το πρόβλημα, αποκαλύπτοντας τα φωτοβολταϊκά διπλής όψεως.

Η Bsolar, παρουσίασε το νέο καινοτόμο προιόν της σε μια έκθεση στη Γερμανία, τον προηγούμενο μήνα ανακοινώνοντας παράλληλα και τη συμμετοχή της σε ένα ιαπωνικό πρότζεκτ ισχύος 730 Watt.

Τα νέα φωτοβολταϊκά, μπορούν να ενισχύσουν την παραγωγή κατά 10 έως 30% εάν τοποθετηθούν με το συμβατικό τρόπο και έως 50% εάν χρησιμοποιηθούν με πάνελ, τα οποία είναι τοποθετημένα κάθετα. 'Οσο περισσότερο φως "βλέπει" η πίσω όψη, τόσο περισσότερος ηλεκτρισμός παράγεται.

Αυτά τα φωτοβολταϊκά, όπως υποστηρίζουν παράγοντες της αγοράς, μπορούν αν αλλάξουν το τοπία στις ΑΠΕ, εάν είναι αρκετά φτηνά και δουλεύουν όπως υπόσχονται.

Σημειώνεται, ότι ήδη η Bsolar, βρίσκεται σε συζητήσεις με κατασκευαστές όπως η Aleo Solar, η Asola Solarpower και η Solar-Fabrik. www.buldnet.gr