Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Νέα ηγεσία στο ΤΑΙΠΕΔ.


Ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών η νέα ηγεσία του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ)

Πρόεδρος του Ταμείου αναλαμβάνει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά, αντιπρόεδρος του ΙΟΒΕ και πρώην πρόεδρος της ΔΕΗ, κ. Τάκης Αθανασόπουλος, και Διευθύνων Σύμβουλος ο μέχρι σήμερα επικεφαλής της Επενδυτικής Τραπεζικής του Ομίλου Alpha Bank κ. Γιάννης Εμίρης.

Ο κ. Αθανασόπουλος το 1986, διετέλεσε μέλος της ιδρυτικής ομάδας της ΤΟΥΟΤΑ Ελλάς και ανέλαβε καθήκοντα Εκτελεστικού Αντιπροέδρου. Από το 1989 έως το 2000 ήταν Πρόεδρος και CEO της εταιρίας. Τον Ιανουάριο του 2001 προσχώρησε στην Toyota Motor Marketing Europe αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου και Chief Operating Officer.

Τον Ιούνιο του 2004 προήχθη σε Managing Officer της Toyota Motor Corporation και Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο της Toyota Motor Europe.Από τον Ιούλιο του 2006 είναι Senior Executive Advisor της Toyota Motor Europe.

Τον Φεβρουάριο του 2007 ανέλαβε τα καθήκοντα του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού.Κατέχει Bachelor of Science Μηχανολόγου Παραγωγής, Masters και Ph.D. στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και έχει διδάξει στο Loyola University του Σικάγο και στο Wright State University του Οχάιο, όπου και διετέλεσε Associate Dean για τα ακαδημαϊκά και ερευνητικά προγράμματα της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Το 1981 επέστρεψε στην Ελλάδα ως Τακτικός Καθηγητής στην έδρα της Οικονομικής των Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς όπου διετέλεσε Πρόεδρος των Τμημάτων Οργάνωσης και Διοίκησης των Επιχειρήσεων και Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής, και Πρύτανης του Πανεπιστημίου

Το τελευταίο διάστημα κατείχε τη θέση του Αντιπροέδρου στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΟΒΕ.

Ο κ. Εμίρης είναι επικεφαλής της Διευθύνσεως Επενδυτικής Τραπεζικής του Ομίλου Alpha Bank και μέλος του Δ.Σ. στις εταιρείες Alpha Finance και Alpha Ventures.

Εργάζεται στον τομέα αυτόν από το 1991, αρχικά ως στέλεχος της Alpha Finance και εν συνεχεία ως Διευθυντής των τομέων Επενδυτικής Τραπεζικής, Εταιρικών Κεφαλαιαγορών και Project Finance της Alpha Bank.

Εχει συντονίσει την ανάπτυξη χαρτοφυλακίου χρηματοδοτήσεων Project Finance, με έμφαση σε έργα ανάπτυξης υποδομών, ενέργειας και εκμεταλλεύσεως ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Έχει επίσης εργασθεί ως ελεγκτής στις εταιρείες Price Waterhouse στην Νέα Υόρκη και Coopers and Lybrand στην Ελλάδα.

Είναι κάτοχος Πτυχίου Οικονομικών και Διοίκησης Επιχειρήσεων από την ΑΣΟΕΕ, μεταπτυχιακού τίτλου MBA από το Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης και πτυχίου CPA (Certified Public Accountant).