Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Φθηνά εξοχικά για στρατιωτικούς.



Φθηνές κατοικίες, μόνιμες και εξοχικές, σε «πράσινους» οικισμούς με τη χρήση φωτοβολατϊκών στις στέγες μπορούν να απολαμβάνουν οι οικογένειες των στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων και το πολιτικό προσωπικό μέσω του Military Club.
Το Club ιδρύθηκε το 1995 εκδίδοντας αρχικά μια εκπτωτική κάρτα με την οποία εξασφάλιζε εκπτώσεις για τα μέλη του σε πάνω από 1.200 επιχειρήσεις πανελλαδικά.
Πλέον διαθέτει περισσότερα από 62.000 μέλη και προσφέρει φθηνά προϊόντα και υπηρεσίες στους στρατιωτικούς. Εκπτωτικές κάρτες, φθηνή τηλεφωνία και ρεύμα, ιατρικές υπηρεσίες σε χαμηλές τιμές σε συμβεβλημένα νοσοκομεία είναι λίγες από τις παροχές που έχει καταφέρει να πετύχει.
Ωστόσο, από το 2003 έχει μπει και στον οικιστικό τομέα αναπτύσσοντας σπίτια για τους στρατιωτικούς. Ο πρώτος οικισμός έγινε στη Λάρισα με 48 κατοικίες κι ένα δεύτερος με 31 μεζονέτες έγινε στην Κηφισιά. Βασικός στόχος του οικιστικού προγράμματος είναι να προσφέρει στα μέλη του Military Club φθηνά σπίτια, είτε για πρώτη είτε για εξοχική κατοικία. Όπως τονίζει στην «Η» ο γενικός διευθυντής του Military Club, Ζήσης Μιχαλόπουλος, όταν κτίστηκε στην Κηφισιά το συγκρότημα οι τιμές αγοράς ήταν γύρω στα 2.500 ευρώ/τ.μ. αλλά οι οικογένειες που αγόρασαν μεζονέτες πέτυχαν τιμές γύρω στα 1.470 ευρώ/τ.μ.
Στην Κορινθία
Η νέα μεγάλη επένδυση είναι το παραθεριστικό συγκρότημα στο Κοκκώνι Κορινθίας (δίπλα στο Βραχάτι και σε απόσταση 95 χιλ. από την Αθήνα). Πρόκειται για την κατασκευή 177 εξοχικών σπιτιών, συνολικού προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ. Κάθε εξοχικό θα έχει επιφάνεια 133 τ.μ. σε δυο επίπεδα, με φωτοβολταϊκά στη στέγη και σε οικόπεδο περίπου 200 τ.μ. η κάθε μια με ιδιωτικό δρόμο. Το συγκρότημα κατασκευάζεται σε οικόπεδο 45 στρεμμάτων που ανήκει στην εταιρεία «Καρανίκη ΑΤΕΒΕ».
Η καινοτομία που προσφέρει το Military Club είναι ότι στον οικισμό γίνεται εκτεταμένη χρήση φωτοβολταϊκών συστημάτων στη στέγη και κάθε ιδιοκτήτης αποκτά σταθερό ετήσιο εισόδημα με το οποίο αποπληρώνει τη δόση του δανείου που λαμβάνει. Με τη χρήση των φωτοβολταϊκών ο κάθε ιδιοκτήτης καλείται να αναλάβει πληρωμή δόσεων δανείου ποσού περίπου 39.000 ευρώ, καθώς το υπόλοιπο ποσό δανείου καλύπτεται από τα ετήσια έσοδα που προκύπτουν από τα φωτοβολταϊκά.
Σύμφωνα με τον κ. Μιχαλόπουλο, κάθε σπίτι θα κοστίζει για τους στρατιωτικούς 124 χιλιάδες ευρώ και ήδη έχουν ήδη κλειστεί όλες οι κατοικίες, ενώ το Ιούλιο εκδίδονται οι άδειες οικοδομής και σε ένα χρόνο θα παραδοθεί ο οικισμός.
Μέλη
Το Military Club απευθύνεται σε πάνω από 300.000 ανθρώπους και μέλη του μπορούν να γίνουν εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και το πολιτικό προσωπικό των αντίστοιχων υπουργείων, χωρίς άλλη οικονομική υποχρέωση. Στόχος του Military Club είναι να καταθέσει προτάσεις για τη δημιουργία παραθεριστικών συγκροτημάτων σε στρατιωτικούς όλων των ευρωπαϊκών χωρών που συμμετέχουν στο ΝΑΤΟ. Ετσι, εκατοντάδες χιλιάδες αξιωματικοί θα μπορούσαν σε χαμηλές τιμές να αγοράσουν ένα εξοχικό στην Ελλάδα
Πηγή imerisia.gr