Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Πέφτουν οι φόροι μεταβίβασης – Ρυθμίσεις ανάσα για την οικοδομή.



Η Ελλάδα διαθέτει τον υψηλότερο φόρο μεταβίβασης από όλες τις χώρες της Ευρώπης.Η κυβέρνηση σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα εξετάζει να προχωρήσει στην παροχή κινήτρων στον κλάδο της οικοδομής, όπως η μείωση στον συντελεστή του φόρου μεταβίβασης και τα οποία αναμένεται να συμπεριληφθούν στην νέα φορολογική μεταρρύθμιση που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για τον Σεπτέμβριο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο υφυπουργός, Παντελής Οικονόμου έχει δώσει οδηγίες έτσι ώστε να εξεταστούν από μηδενική βάση οι φόροι στην οικοδομή, όπως ο φόρος μεταβίβασης, ο ΦΠΑ αλλά και ο ΦΠΑ των υλικών. Άλλωστε προς την κατεύθυνση της ανάσας στον κλάδο της οικοδομής βρίσκεται και η απόφαση να παγώσουν οι αντικειμενικές αξίες αλλά και να μην επιβληθεί το τέλος ακινήτων που αναμένετο να εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Σύμφωνα με έρευνα για τα ακίνητα η Ελλάδα αναδεικνύεται σε πρωταθλήτρια καθώς έχει τον υψηλότερο φόρο μεταβίβασης ακινήτων στην Ευρώπη, ενώ διαθέτουμε και τον υψηλότερο ΦΠΑ στα ακίνητα αφού καμία χώρα δεν επιβάλλει φόρο στην αγορά πρώτης κατοικίας με συντελεστή 23%.
Πηγή www.newsit.gr