Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Σε «κρίση» ιδιοκτήτες ακινήτων.



Από το «σωσίβιο» της πώλησης επιχειρούν να κρατηθούν χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, προκειμένου να αντέξουν στη «φοροθάλασσα» του Μεσοπρόθεσμου, που απειλεί να τους «πνίξει» οικονομικά.
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα εταιρείας real estate, περίπου 50.000 κατοικίες μόνο από το απόθεμα των παλιών σπιτιών θα έχουν διατεθεί προς πώληση-σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές-μέχρι τα τέλη της χρονιάς.
Χαρακτηριστική η περίπτωση ακινήτου 30ετίας 120 τ.μ., στο κέντρο της Θεσσαλονίκης που πωλείται μαζί με υπόγειο κατάστημα ίσου εμβαδού, μόνο 70.000 ευρώ. Σύμφωνα με παράγοντες της κτηματαγοράς οι κάτοχοι διαμερισμάτων που κατασκευάστηκαν πριν το 1980βρίσκονται σε εξαιρετικά δεινή θέση, καθώς εν μέσω της ύφεσης δεν τους αποδίδουν έσοδα την ώρα που θα κληθούν να καταβάλλουν τριπλό χαράτσι στην εφορία: ετήσια εισφορά, φόρο από αυξημένα τεκμήρια και μείωση αφορολόγητου, και φμαπ λόγω της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών.
Στην υπερπροσφορά κατοικιών θα συμβάλουν και οι πλειστηριασμοί λόγω αδυναμίας εξυπηρέτησης των στεγαστικών δανείων και εκτιμάται ότι θα βγον στο σφυρί επιπλέον 20.000 κατοικίες.
Πηγή www.euro2day.gr