Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Όλα ανοιχτά για τα αυθαίρετα.



Ανοιχτός σε αλλαγές στο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα, ειδικά στις ρυθμίσεις που αφορούν τα κριτήρια και στο ύψος των προστίμων, δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου καθώς ήδη έχουν σημειωθεί οι πρώτες αντιδράσεις ακόμη και μέσα στο ΠΑΣΟΚ.
Παράλληλα έκανε γνωστό ότι το σχέδιο νόμου κατατίθεται την Πέμπτη στη Βουλή και θα έχει ψηφιστεί έως τις 28 Αυγούστου. «Δεν θα επιβραβευθούν οι "καραμπινάτες" περιπτώσεις», δήλωσε και δεσμεύτηκε ότι η ρύθμιση του θέματος θα γίνει με τρόπο που θα ικανοποιεί το αίσθημα δικαίου της κοινωνίας, θα καλύπτει τις ενστάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας αλλά και θα εξασφαλίζει έσοδα για το κράτος. Επανέλαβε πως από τις ρυθμίσεις θα εξαιρεθούν τα κτίσματα σε δάση, αιγιαλό, ρέματα και αρχαιολογικούς χώρους. Ακόμη ανέφερε ότι οι υποχρεώσεις που τίθενται στο νομοθέτημα για τη μεταβίβαση ακινήτων είναι τέτοιες που αποτρέπεται μία νέα γενιά αυθαιρέτων.
Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκης αναφερόμενος στα αυθαίρετα είπε ότι ο νόμος «Τρίτση» αντιμετώπισε την αυθαίρετη δόμηση πλην εκείνης των εκτός οικισμών γιατί τότε τα αυθαίρετα ήταν λίγα, αυτό σήμερα έχει αντιστραφεί πλήρως και εκτίμησε ότι «αν συνεχίσει έτσι η κατάσταση και αν το κράτος δεν πάρει μέτρα για ολοσχερή κατάργηση της εκτός δόμησης στα νησιά δεν θα μείνει τίποτα όρθιο».
Πηγή www.ered.gr