Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Τις 44.000 πλησιάζουν οι δηλώσεις για τα αυθαίρετα.



Η ρύθμιση για τα αυθαίρετα, φαίνεται να έχει "παγώσει" προσωρινά από τους ιδιοκτήτες, καθώς οι πολιτικές εξελίξεις και η κακή οικονομική συγκυρία έχουν "φρενάρει" ουσιαστικά τον ρυθμό με τον οποίο κατατίθενται οι δηλώσεις.
Παράλληλα, η ενδεχόμενη παράταση της ρύθμισης (όπως έχει γίνει αρκετές φορές και με τους ημιυπαίθριους) δίνει ελπίδες στους ιδιοκτήτες, πως έχουν χρόνο για να καταθέσουν τις αιτήσεις τους μελλοντικά.
Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει η εφημερίδα "Καθημερινή", οι δηλώσεις για την ένταξη στη ρύθμιση με τα αυθαίρετα ανέρχονται σε 43.785. Από αυτές, τα τρία τέταρτα περίπου (31.221) βρίσκονται στο αρχικό, διερευνητικό στάδιο και δεν έχουν πληρώσει ούτε το παράβολο. Σε στάδιο αρχικής υποβολής βρίσκονται οι 8.416, σε στάδιο προσωρινής υπαγωγής οι 2.633, ενώ 1.515 αυθαιρετούχοι έχουν καταβάλει το σύνολο του προστίμου, ολοκληρώνοντας τη διαδικασία.
Σύμφωνα με δηλώσεις του πρόεδρου του TEE, κ. Χρήστου Σπίρτζη ο αργός ρυθμός υποβολής των δηλώσεων οφείλεται σε δύο λόγους: στο μεγάλο ύψος του προστίμου και στις σημαντικές ασάφειες του νόμου, που οδηγούν τους μηχανικούς να αναζητούν διευκρινίσεις.
Τέλος, περιορισμένο εμφανίζεται το ενδιαφέρον και για την ένταξη στη ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους, καθώς μέχρι σήμερα οι αιτήσεις ανέρχονται στις 670.000 περίπου.
Πηγή www.buildnet.gr