Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Αναζητούνται ενοικιαστές για 22 ακίνητα της Εκκλησίας.



Επιθετικότερη πολιτική όσον αφορά την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της ακολουθεί η Εκκλησία της Ελλάδος μέσω της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίες Οικονομικών.
Για τις αρχές Ιανουαρίου έχει προγραμματίσει πλειοδοτική δημοπρασία για τη μίσθωση συνολικά 22 ακινήτων της είτε για κατοικία είτε για επαγγελματική χρήση. Mεταξύ των ακινήτων που περιλαμβάνονται στη σχετική λίστα προς μίσθωση είναι τα διαμερίσματα και οι μεζονέτες που διαθέτει η Εκκλησία στη Βουλιαγμένη. Ο σχετικός διαγωνισμός πραγματοποιείται στις 9 Ιανουαρίου του 2012.
Η ΕΚΥΟ ξεκινά από τα πιο ''εύκολα'' για να προχωρήσει στη συνέχεια στα πιο ...δύσκολα, με επίκεντρο τα περίφημα ακίνητα στο Λαιμό Βουλιαγμένης τα οποία έπεσαν ως πρόταση στο τραπέζι για αξιοποίηση με κεφάλαια από το Κατάρ με στόχο τη δημιουργία ξενοδοχειακών μονάδων, τουριστικών κατοικιών, χώρων αναψυχής κ.τ.λ..
Οι πληροφορίες μάλιστα σχετικά αναφέρουν ότι ως πρότυπο θεωρείται το Costa Navarino στη Μεσσηνία, ενώ οι επαφές μετά το πρώτο ταξίδι του αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου στο Κατάρ είναι σε πλήρη εξέλιξη.Πηγή www.ered.gr