Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Προσωρινός διαγωνισμός για το «Μακεδονία Παλλάς»



Ανοικτό διαγωνισμό για την εξεύρεση προσωρινού αναδόχου που θα αναλάβει την ενοικίαση του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλλάς» για 12 μήνες αποφασίζει στις 20 Δεκεμβρίου η διοίκηση του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ.
Η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ προχωρά σε μία προσωρινή λύση, προκειμένου να μείνει σε λειτουργία το ξενοδοχείο αλλά με υψηλότερο μίσθωμα σε σχέση με αυτό που καταβάλλει σήμερα ο όμιλος Δασκαλαντωνάκη (συμβολικό ενοίκιο €5.000 τον μήνα). Η συμφωνία με τον όμιλο έληγε στα τέλη Οκτωβρίου και τέλη Ιανουαρίου και η τρίμηνη παράταση.
Το Ιδρυμα ελπίζει να ενοικιάσει το ξενοδοχείο για 12 μήνες, διάστημα κατά το οποίο εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την εύρεση μέσω διεθνούς διαγωνισμού επενδυτή, που θα αναλάβει τη μακροχρόνια μίσθωση του Μακεδονία Παλλάς.
To «Μακεδονία Πάλας» έχει συνολική καθαρή επιφάνεια 12.832 τ.μ., ενώ διαθέτει υπόγειο 5.405,62 τ.μ. και γκαράζ 782,82 τ.μ. Οι οκτώ όροφοι στους οποίους βρίσκονται τα δωμάτια έχουν επιφάνειας 1.604 τ.μ. ο καθένας.
Η ανακοίνωση της διοίκησης του ΙΚΑ έχει ως εξής:
Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ κάνει γνωστό ότι την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου το Δ.Σ. του Ιδρύματος αποφασίζει την προκήρυξη ανοικτού διαγωνισμού για την εξεύρεση αναδόχου που θα αναλάβει την ενοικίαση του Ξενοδοχείου "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ" για 12 μήνες.
Η Διοίκηση του ΙΚΑ θα εισηγηθεί προς το Δ.Σ. του Ιδρύματος τους παρακάτω βασικούς όρους για την προκήρυξη:
Μηνιαίο ελάχιστο μίσθωμα 50.000€
Χρονικό διάστημα εκμίσθωσης 12 μήνες
Δέσμευση του νέου ενοικιαστή ότι θα συνεχίσει να απασχολεί στο 12μηνο τους εργαζόμενους που απασχολούνται σήμερα στο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ
Κατάθεση εγγυητικής επιστολής 6μηνης διάρκειας ισόποσης με το εξαπλάσιο του μηνιαίου μισθώματος
Η επιλογή ενοικιαστή θα γίνει σύμφωνα με την καλύτερη οικονομική προσφορά (υψηλότερο μηνιαίο μίσθωμα).