Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ - «Παγώνουν» για ένα χρόνο εξώσεις και πλειστηριασμοί ακινήτων.




Παρατείνεται για έναν ακόμη χρόνο η αναστολή των πλειστηριασμών των ακινήτων για οφειλές έως 200.000 ευρώ.
Αυτό προβλέπει πράξη νομοθετικού περιεχομένου που εκδίδει το υπουργείο Ανάπτυξης και με την οποία επίσης επιτρέπεται στα καταστήματα να είναι ανοικτά για φέτος τις δύο τελευταίες Κυριακές του χρόνου.
Ειδικότερα:
1. Αναστέλλονται οι πλειστηριασμοί για οφειλές έως 200.000 ευρώ μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2013. Παρατείνεται, έτσι το καθεστώς της απαγόρευσης για ένα χρόνο.

2.Ε πιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων κατά τις δύο τελευταίες Κυριακές του έτους, δηλαδή στις 23 και 30 Δεκεμβρίου, σε προαιρετική πάντοτε βάση και με τήρηση των διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας. Η ρύθμιση γίνεται με στόχο την τόνωση της αγοράς κατά την εορταστική περίοδο και τη διευκόλυνση των καταναλωτών.

3. Παρατείνεται για ένα χρόνο, δηλαδή για τις καταγγελίες μισθώσεων που θα γίνουν ως τις 31 Δεκεμβρίου του 2013, η ισχύς της διάταξης σύμφωνα με την οποία: «Στις μισθώσεις διατηρητέων καθώς και στις περιπτώσεις που ο μισθωτής έχει παραιτηθεί από το δικαίωμα καταγγελίας, της μίσθωσης, μπορεί να αποχωρήσει από αυτήν καταβάλοντας ως αποζημίωση στον ιδιοκτήτη ένα ενοίκιο. Η ίδια αποζημίωση (ενός ενοικίου) προβλέπεται ήδη από τη νομοθεσία για όλες τις εμπορικές μισθώσεις».