Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Εξοχική : Μπαίνουν οι "μεγάλοι".


Με κοινή υπουργική απόφαση εγκρίνεται η δημιουργία του πρώτου σύνθετου τουριστικού καταλύματος στη Τζια, . Πρόκειται για επένδυση του ομίλου Dolphin Capital Investors ύψους 50 εκατ. ευρώ και αφορά στη δημιουργία του δεύτερου μέλους της αλυσίδας Aman Resorts στη χώρακαι περιλαμβάνει ξενοδοχείο 350 κλινών, κέντρο θαλασσοθεραπείας και τουριστικές κατοικίες σε έκταση 645 στρεμμάτων, στον Βρόσκοπο της Κέας, με φορέα υλοποίησης την εταιρία «ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ 24 Α.Ε.». Η δόμηση θα καλύψει ποσοστό 0,03% της έκτασης των 650 στρεμμάτων. Εν τω μεταξύ σε οκτώ έχουν ανέλθει οι επενδύσεις που βρίσκονται σε διαδικασία αδειοδότησης μέσω της Ειδικής υπηρεσίας προώθησης και αδειοδότησης τουριστικών επενδύσεων που έχει συσταθεί στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ). Εκτός από τη Τζια, πρόκειται για επενδύσεις στα Καλάβρυτα, τα Σκορπονέρια Βοιωτίας, τη Μήλο, την Ιο, το Λασίθι, την Κω και την Αταλάντη. Επίσης φάκελοι έχουν υποβληθεί και για ανασύνταξη μελέτης στη Θάσο, καθώς επίσης για υφιστάμενες επενδύσεις στη Μεσσηνία και το Πόρτο Καρράς. Αναλυτικά:

∙ Στα Καλάβρυτα έχει υποβληθεί αίτηση καταλληλότητας για σύνθετα τουριστικά καταλύματα (ξενοδοχείο, κατοικίες, γκολφ) από την Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου.

∙ Στα Σκορπονέρια, η επένδυση του ομίλου Dolphin Capital Investors (DCI) αφορά σε ξενοδοχείο και τουριστικές κατοικίες και έχει υποβληθεί φάκελος που βρίσκεται σε στάδιο Προκαταρκτικού Προσδιορισμού Περιβαλλοντικών Απαιτήσεων (ΠΠΠΑ).

∙ Στη Μήλο αφορά σε σύνθετα τουριστικά καταλύματα για την αλυσίδα Six Senses, της εταιρίας ΑΞΙΤΕ Αγροτική Τουριστική Α.Ε. Βρίσκεται σε στάδιο έγκρισης περιβαλλοντικών όρων από το ΥΠΕΚΑ.

∙ Στην Ιο πρόκειται για σύνθετα τουριστικά καταλύματα με κέντρο θαλασσοθεραπείας, επενδυτής της οποίας είναι η 105 Ανώνυμη Τουριστική & Τεχνική Εταιρία ΕΚΜ Ακινήτων και βρίσκεται στη φάση έκδοσης Προκαταρκτικού Προσδιορισμού Περιβαλλοντικών Απαιτήσεων (ΠΠΠΑ).

∙ Στο Λασίθι (Κάβο Πλάκο) πρόκειται να κατασκευαστεί ξενοδοχείο πέντε αστέρων δυναμικότητας 2.500 κλινών σε έκταση 1.717 στρεμμάτων και βρίσκεται στη φάση έκδοσης Προκαταρκτικού Προσδιορισμού Περιβαλλοντικών Απαιτήσεων (ΠΠΠΑ). Επενδυτής είναι η Dolphin Capital Investors (DCI). ∙ Στην Κω η Club Med έχει καταθέσει αίτηση τροποποιητικής αρχιτεκτονικής μελέτης για την πλήρη αναβάθμιση ξενοδοχείου 360 κλινών στην περιοχή Κέφαλος.

∙ Στην Αταλάντη πρόκειται για την επένδυση «Atalanti Hills», η οποία ξεπερνά τα δύο δις ευρώ και εκτείνεται σε περίπου 12.500 στρέμματα στο Χλωμό Όρος. Τη διαχείριση και ανάπτυξη του έργου στη χώρα έχει αναλάβει η εταιρία Λοκρός. ∙ Στη Θάσο έχει κατατεθεί φάκελος ανασύνταξης αρχιτεκτονικής μελέτης ξενοδοχείου πέντε αστέρων, δυναμικότητας 360 κλινών, από την εταιρία ΡΙΑΛΑ Α.Ε. ∙ Η ΠΟΤΑ Μεσσηνίας έχει υποβάλλει αίτηση για επανακαθορισμό και επαναοριοθέτηση.

∙ Στη Σιθωνία Χαλκιδικής, αφορά σε σύνθετα τουριστικά καταλύματα και έχει υποβληθεί από την ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε. Η επεξεργασία της αίτησης θα χρειαστεί να γίνει σε συνεργασία με το ΠΕΚΑ.