Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Lloyds: Απώλειες σχεδόν 90% από την μεταπώληση επισφαλών ιρλανδικών στεγαστικών δανείων.

Ο βρετανικός τραπεζικός όμιλος Lloyds δέχθηκε να υποστεί ζημία κατά 90% από τα ύψους 1,47 δισ. λίρες (2,3 δισ. δολάρια) από επισφαλή στεγαστικά δάνεια ιρλανδικών τραπεζών που διακατείχε, μετά την πώλησή τους στο Apollo Global Management.

Η πώληση έναντι 149 εκατ. λιρών δεν πρόκειται ωστόσο να έχει κάποια σοβαρή επίπτωση, καθώς αυτά τα δάνεια έχουν ήδη απομειωθεί κατά μεγάλο τμήμα τους, ανακοίνωσε ο Lloyds.

Ο τραπεζικός όμιλος είχε λάβει μέτρα προϋπολογίζοντας απώλειες 66,8% του συνολικού του χαρτοφυλακίου για την Ιρλανδία--που περιελάμβανε και τα άρτι πωληθέντα δάνεια--όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία για το πρώτο εξάμηνο.

Τα επιτόκια για τα δάνεια που πωλήθηκαν σήμερα ήταν πολύ μεγαλύτερα από τον μέσο όρο, ανακοίνωσε o Lloyds.

Εκπρόσωπος της τράπεζας δεν θέλησε να αποκαλύψει εάν οι πρόνοιες που είχαν ληφθεί για το χαρτοφυλάκιο του 1,47 δισ. έφθαναν στο επίπεδο της έκπτωσης που έγινε στον αγοραστή.

Ο Lloyds, ο οποίος λειτουργούσε στην Ιρλανδία υπό τη θυγατρική του Halifax, αποχώρησε από την αγορά της χώρας αυτής αφήνοντας ένα τρίτο μέρος, που συστήθηκε από τον πρώην ιρλανδό συνεταίρο του, να διαχειρισθεί το εναπομείναντα αναγραφέντα δάνεια στα βιβλία του.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠ
Πηγή:www.capital.gr