Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

«Ανάσα» από τη... Βουλιαγμένη για την ΕΤΕ.

Επισπεύδονται οι διαδικασίες πώλησης του Αστέρα Βουλιαγμένης με στόχο τα προσδοκώμενα έσοδα να κατευθυνθούν στην βελτίωση της κεφαλαιακής επάρκειας της Εθνικής Τράπεζας μετά και το PSI. Όπως αποκάλυψε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ κ. Απόστολος Ταμβακάκης η διαδικασία θα προχωρήσει άμεσα μέσω διεθνούς διαγωνισμού.
Το διεθνές ενδιαφέρον, τουλάχιστον σε αρχικό στάδιο, για το ξενοδοχειακό συγκρότημα θεωρείται δεδομένο, καθώς ο Αστέρας Βουλιαγμένης θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά «φιλέτα» της Μεσογείου. Το ξενοδοχειακό συγκρότημα της Βουλιαγμένης περιλαμβάνει τα ξενοδοχεία «Arion Resort & Spa», «The Luxury Collection», «The Westin Athens», συνεδριακές αίθουσες και χώρους εκδηλώσεων, 58 bungalows, εστιατόρια, κτίριο διοίκησης και χώρους αθλοπαιδιών, ελικοδρόμιο, την παραλία Astir Beach, ενώ υπό ανακαίνιση βρίσκονται το ξενοδοχείο «Αφροδίτη» που θα μετονομαστεί σε «W Athens», συνεδριακό κέντρο, το εστιατόριο-κλαμπ «9 Μούσες» και ο υπαίθριος χώρος εκδηλώσεων.
Σημαντική επιπλέον «προίκα» εκτιμάται ότι θα αποτελέσει και η μαρίνα της Βουλιαγμένης, για την οποία η Αστηρ Παλλάς πλειοδότησε στον πρόσφατο διαγωνισμό της ΕΤΑΔ με προσφορά ύψους €43 εκατ.
Αξίζει να σημειωθεί εξάλλου, ότι το ξενοδοχειακό συγκρότημα περιλαμβάνεται στα προς αποκρατικοποίηση ακίνητα που προβλέπει το Μνημόνιο, καθώς το Δημόσιο κατέχει περίπου το 1/3 της έκτασης 300 στρεμμάτων. ered.gr