Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Πωλητήριο και σε άλλα πέντε ιδιόκτητα νησάκια.


Το νησί Οξυά πωλήθηκε στη βασιλική οικογένεια του Κατάρ, έναντι του ποσού των 5 εκατ. δολαρίων.
Περισσότερα από πέντε ιδιόκτητα ελληνικά νησιά, τόσο στο Αιγαίο όσο και στο Ιόνιο Πέλαγος, αυτή τη στιγμή, έχουν βγει προς πώληση από τους ιδιοκτήτες τους.
Όπως ακριβώς συνέβη και με την περίπτωση της «Οξυάς», η οποία πωλήθηκε στη βασιλική οικογένεια του Κατάρ, έναντι του ποσού των 5 εκατ.δολ., σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.
Το εν λόγω νησάκι, το οποίο βρίσκεται ανοικτά του Αστακού, στο Ιόνιο, ανήκε σε μια οικογένεια Ελληνοαυστραλών, η οποία, εδώ και μερικά χρόνια, είχε εκφράσει την πρόθεση να το πουλήσει.
Ωστόσο, δεν έβρισε αγοραστές, στην τιμή που ζητούσε (και η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες από μεσιτικούς κύκλους, ήταν πολύ μεγαλύτερη από 5 εκατ. δολάρια, που τελικώς δόθηκε.
Τελικώς, το deal ολοκληρώθηκε μόλις προ ημερών και η οικογένεια του Κατάρ, που αποδεδειγμένα αρέσκεται πολύ στο να καταπλέει στα νερά του Ιουνίου τα καλοκαίρια με τα πολυτελή σκάφη της, απέκτησε και ιδιόκτητο ορμητήριο στην περιοχή.
Οι ίδιοι μεσιτικοί κύκλοι αναφέρουν ότι ανάλογη κατάληξη θα έχουν και τα υπόλοιπα, μικρά, ιδιόκτητα νησάκια τα οποία πωλούνται αυτή τη στιγμή από τους ιδιοκτήτες τους.
Πηγή www.voria.gr