Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Ερχονται τα... ρούβλια για τουρισμό και ακίνητα.



Ευχάριστα νέα για τον ελληνικό τουρισμό, έφερε ο υφυπουργός Τουρισμού, Γ. Νικητιάδης ο οποίος μιλώντας σε συνέδριο στη Ρόδο είπε ότι φέτος θα έλθουν στην Ελλάδα ένα εκατομμύριο τουρίστες από τη Ρωσία

Αυτό σημαίνει πενταπλασιασμό των αφίξεων σε σχέση με το 2009 που είχαν έλθει μόλις 180.000 ενώ το 2010 διπλασιάστηκαν (360.000) και πέρυσι ξεπέρασαν τις 730 χιλιάδες. Το συνέδριο διοργανώνεται στη Ρόδο από τον ρωσικό τουριστικό οργανισμό Labirint με τη συμμετοχή 450 ρώσων τουριστικών πρακτόρων, επιχειρηματιών και δημοσιογράφων.

Η άνοδος στις αφίξεις των Ρώσων τουριστών «δεν είναι τυχαία ούτε συμπτωματική αλλά αποτέλεσμα της συνεργασίας μας με νέα visa centers σε μεγάλες ρωσικές πόλεις, της πρόσληψης επιτόπιου προσωπικού στα προξενεία και της διαφορετικής ερμηνείας των εγκυκλίων για τη Συνθήκη Σένγκεν», υπογράμμισε ο κ. Νικητιάδης. Υπενθυμίζεται ότι έχουν γίνει προσπάθειες στην Κομισιόν προκειμένου να καταργηθούν οι περιορισμοί για την έκδοση βίζας, γεγονός που θα έφερνε ακόμη περισσότερους Ρώσους. Οι ομιλητές επισήμαναν επίσης ότι η Ελλάδα διαθέτει περισσότερα από 300 θρησκευτικά μνημεία και ιδιαίτερα το Αγιο Ορος, κάτι που για τους Ρώσους αποτελεί μεγάλο δέλεαρ για την επιλογή των διακοπών τους.

Η έλευση ενός εκατ. τουριστών από τη Ρωσία μπορεί να ανοίξει το δρόμο και για μεγάλες επενδύσεις και στην αγορά ακινήτων. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, ένας στους 10 Ρώσους τουρίστες είναι και εν δυνάμει επενδυτής σε ακίνητα. Επομένως, περί τους 100.000 Ρώσους με πολύ καλό οικονομικό υπόβαθρο, θα μπορούσαν να δώσουν σημαντική ανάσα στην κτηματαγορά.

Συνήθως, οι Ρώσοι αγοράζουν εξοχικές κατοικίες, από 150 χιλιάδες μέχρι και μερικά εκατομμύρια ευρώ. Η Χαλκιδική είναι ο βασικός στόχος τους κι εκεί έχουν επενδύσει εκατομμύρια ευρώ για την ενοικίαση και λειτουργία κάμπινγκ. Παράλληλα, έχουν ακουστεί και φήμες για ανάπτυξη πολυτελών εξοχικών συγκροτημάτων. Τελευταία, πολλοί Ρώσοι έχουν βολιδοσκοπήσει ακίνητα στα νησιά του Αιγαίου, την Αττική και την Πελοπόννησο ενώ αγορές με... ρούβλια έχουν γίνει πολλές σε Κρήτη και Ρόδο. Πηγή www.ered.gr