Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Κρίσιμο τεστ αντοχής φέτος για την εξοχική κατοικία.



Ισχυρό τεστ αντοχής αναμένεται να περάσει φέτος η αγορά εξοχικής κατοικίας, από τον ερχόμενο Μάιο έως το τέλος Αυγούστου. Σύμφωνα με τις απόψεις μεσιτών που δραστηριοποιούνται σε τουριστικές περιοχές υψηλής προβολής, στα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στην οικονομία προσαρμόστηκαν τόσο οι κατασκευαστές όσο και οι πωλητές.

Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές εξοχικής κατοικίας περιόρισαν ης απαιτήσεις τους στο εμβαδόν της κατοικίας, γεγονός που επηρέασε και το ποσό της επένδυσης.

Τα τελευταία χρόνια το αγοραστικό ενδιαφέρον ήταν εστιασμένο σε κατοικίες εμβαδού περί τα 100 τετραγωνικά μέτρα. Φέτος, προσανατολίστηκε σε κατοικίες με εμβαδόν από 80 έως 100 τετραγωνικά μέτρα.

Αυτό σημαίνει ότι το συνολικό κόστος της επένδυσης περιορίστηκε σε επίπεδα κάτω από τα 150.000 ευρώ, σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές, όταν το μέσο ποσό Οι εν δυνάμει αγοραστές εξοχικών περιόρισαν τις απαπήσεκ; τους. της αγοράς ήταν περί τα 200.000 ευρώ.

Πάντως, τη μεγαλύτερο ενδιαφέρον στον τομέα της παραθεριστικής κατοικίας αναμένεται να εκδηλώσουν ξένοι αγοραστές στα γειτονικά στην Αθήνα νησιά όπως η Υδρα και οι Σπέτσες, στις παραθαλάσσιες περιοχές της Πελοποννήσου, καθώς και στα δημοφιλή τουριστικά νησιά, όπως η Κρήτη, η Μύκονος και η Σαντορίνη. Πηγή www.buildnet.gr