Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Θέα στην Ακρόπολη με κόστος έως 25.000 ανά τ.μ.



Η θέα στην Ακρόπολη, πληρώνεται ακριβά. Γι΄ αυτό και οι τιμές των ακινήτων σε Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Ηρώδου Αττικού, διαμορφώνεται σε πολύ υψηλές τιμές.Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Καθημερινή" τα ελάχιστα ακίνητα των οδών Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Ηρώδου Αττικού έχουν απολέσει μεν μέρος της αξίας τους, ωστόσο το ποσοστό αυτό υπολείπεται σημαντικά της μείωσης του 50% που σημειώθηκε στα υπόλοιπα ακίνητα της αγοράς.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο κ. Παντελής Μωυσιάδης, επικεφαλής του ομώνυμου μεσιτικού γραφείου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, που τόσο έχει απασχολήσει την επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα, αν πωλούνταν ένα ακίνητο σήμερα, θα μπορούσε να αποφέρει στον ιδιοκτήτη του περί τα 15.000-20.000 ευρώ/τ.μ., ανάλογα με τον όροφο και τη θέα. "Η εν λόγω οδός, λόγω του χαρακτήρα του αποκλειστικού που προσφέρει και της σπανιότητας των ακινήτων, αλλά και του αγοραστικού κοινού στο οποίο απευθύνεται, δύσκολα θα καταγράψει δραματική μείωση των τιμών, ιδίως αν πρόκειται για ρετιρέ. Πρόκειται για 20 ακίνητα όλα κι όλα, τα περισσότερα διατηρητέα, οι αξίες των οποίων εκτινάχθηκαν σχεδόν 6-7 φορές πάνω, λόγω της πεζοδρόμησης που έγινε", τονίζει χαρακτηριστικά. Τα διαμερίσματα είναι κυρίως μεγάλα, με τον μέσο όρο των επιφανειών να κυμαίνεται από 250 έως 350 τ.μ.

Στον αντίποδα, σύμφωνα με την εφημερίδα, στην Ηρώδου Αττικού κυριαρχεί η μονοκατοικία, με την πλειονότητα των κατοικιών να έχει οικοδομηθεί την περίοδο 1935-1955. Αυτή είναι και η κυριότερη διαφορά σε σχέση με τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, καθώς τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της αγοράς είναι τα ίδια ακριβώς. Λόγω της έλλειψης νέων ακινήτων, οι αγοραπωλησίες που έχουν πραγματοποιηθεί και στις δύο οδούς την τελευταία δεκαετία μετριούνται στα δάχτυλα. Ωστόσο, με βάση την τελευταία καταγεγραμμένη πώληση (2010) που είχε κοστίσει στον νέο ιδιοκτήτη το ποσό των 8 εκατ. ευρώ για την απόκτηση 360 τ.μ., η αξία είχε διαμορφωθεί σε 22.200 ευρώ/τ.μ., δείγμα του οικονομικού μεγέθους όσων αγοράζουν σε Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Ηρώδου Αττικού. Στην τελευταία, οι τιμές εκκινούν από τα 10.000 ευρώ/τ.μ. σήμερα και ενδέχεται να αγγίξουν ακόμα και τα 25.000 ευρώ/τ.μ.
Πηγή www.buildnet.gr