Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Ελληνικό: Και οι επτά ήταν υπέροχοι!


Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του ΤΑΙΠΕΔ κ. Αν. Ταπραντζής παρουσιάζει το χαρτοφυλάκιο του Ταμείου στη MIPIM (Mάρτιος 2012)

Οι επτά από τις εννέα συμμετοχές πληρούν όπως όλα δείχνουν, όλα τα κριτήρια για την ανάπτυξη της έκτασης του Ελληνικού. Τα σχήματα που εκδήλωσαν ενδιαφέρον έχουν και τα κεφάλαια και την εμπειρία στους τομείς του τουρισμού, του εμπορίου και της παραθεριστικής κατοικίας.

Από τον αραβικό κόσμο ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον από το Qatar με περισσότερα του ενός σχήματα, από την Ελλάδα συμμετέχει στη διαδικασία η Lamda Development, από τη Βρετανία μεγάλος developer με ηχηρό έργο στον Παναμά, Κυπριακό κονσόρτσιουμ με έντονη παρουσία στον ξενοδοχιακό κλάδο, μεγάλος αμερικάνικός Ομιλος, δύο εταιρείες από το Ισραήλ και ισπανική εταιρεία ανάπτυξης εμπορικών κέντρων.

«Ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της χώρας μας» χαρακτήρισε ο υπουργός ΠΕΚΑ την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τα 9 επενδυτικά σχήματα τα ονόματα των οποίων θα δοθούν στη δημοσιότητα το πρωί.

Το πρώτο μέρος της διαδικασίας θα ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, οπότε και θα διαφανεί κατά πόσο το σχέδιο των υποψηφίων επενδυτών θα μπορέσει να τροφοδοτήσει την ελληνική αγορά με την ικανή ρευστότητα που θα δημιουργήσει το απαιτούμενο momentum.

Οι εκτιμήσεις των ειδικών θεωρούν ότι ένα ποσό επένδυσης μέσα από την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της Ελληνικόν ΑΕ της τάξης των €2 δισ. θα λειτουργήσει προς αυτή την κατεύθυνση.
Πηγή www.ered.gr