Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Πρόσωπα και πράγματα.


Ποινικές διώξεις για ενοικίαση σε παράνομους μετανάστες.


Ενώπιον του κινδύνου ποινικής δίωξης ενδέχεται να βρεθούν οι ιδιοκτήτες κατοικιών, οι οποίοι νοικιάζουν το ακίνητό τους σε παράνομους μετανάστες. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε εντός της εβδομάδας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του πρώτου κέντρου κράτησης λαθρομεταναστών στην περιοχή της Αμυγδαλέζας, τα διαμερίσματα στα οποία θα υπάρχουν μαζικά λαθρομετανάστες θα αδειάζουν και θα διώκονται ποινικά οι ιδιοκτήτες. Μάλιστα, κατά τον ίδιο, η επίλυση του προβλήματος των λαθρομεταναστών μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα και χωρίς να απαιτείται νέος νόμος. Ωστόσο, το ερώτημα παραμένει και αφορά το αν τελικά θα κινηθούν νομικές διαδικασίες κατά των ιδιοκτητών ακινήτων που νοικιάζουν τα ακίνητά τους σε ανθρώπους που βρίσκονται παράνομα στη χώρα.

Ελληνικό, Κωνσταντινούπολη, Μπατούμι στην ατζέντα Τραμπ.

Η εμπλοκή του ονόματος του γνωστού Αμερικανού μεγιστάνα των ακινήτων Ντόναλντ Τραμπ στον διαγωνισμό για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, σίγουρα θα πρέπει να θεωρείται επιτυχία, δεδομένης της εμβέλειας του ιδίου αλλά και του οικονομικού βεληνεκούς του. Μέχρις ότου ξεκαθαρίσει όμως το αν ο ίδιος, αλλά και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες θα προχωρήσουν σε δεσμευτικές προσφορές, ο κ. Τραμπ διερευνά άλλες αγορές για την επέκταση των συμφερόντων του. Μεταξύ αυτών, η Γεωργία, όπου εξετάζει επένδυση άνω των 100 εκατ. δολαρίων για την ανάπτυξη συγκροτήματος κατοικιών, έχοντας ήδη εγκαινιάσει πύργο γραφείων 47 ορόφων στην πόλη Μπατούμι της Γεωργίας. Είχε προηγηθεί επίσκεψη του κ. Τραμπ στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας, όπου επίσης εξετάζονται πιθανά επενδυτικά σχέδια.
Το νέο υψηλότερο κτίριο. 

Περί τα μέσα του 2017 αναμένεται να ολοκληρωθεί το νέο υψηλότερο κτίριο του κόσμου, το οποίο επίσης θα βρίσκεται στη Μέση Ανατολή και συγκεκριμένα στη Σαουδική Αραβία και στην πόλη της Τζέντα. Πρόκειται για το Kingdom Tower, το οποίο έλαβε κι επίσημα την απαιτούμενη οικοδομική άδεια. Το κτίριο θα έχει συνολικό ύψος 1.000 μέτρων και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 63 μηνών. Θα διαθέτει συνολική επιφάνεια 500.000 τ. μ., περιλαμβάνοντας, μεταξύ άλλων, ένα ξενοδοχείο της αλυσίδας Four Seasons, χώρους γραφείων, επιπλωμένα διαμερίσματα, κατοικίες πολυτελείας και το υψηλότερο σημείο για να απολαμβάνει κανείς τη θέα παγκοσμίως. Πάντως, το ρεκόρ δεν θα διατηρηθεί για πολύ, καθώς στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν δρομολογείται έτερη επένδυση για κτίριο ύψους 1.030 μέτρων.

Πηγή www.kathimerini.gr