Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Ευκαιρίες για νεόδμητα στα παράλια της Αττικής.



Κινητικότητα σε Κερατέα, Ν. Μάκρη, Ραφήνα
Αρκετές ευκαιρίες εν μέσω κρίσης υπάρχουν πλέον για όσους αναζητούν νεόδμητη κατοικία σε μια παραθαλάσσια περιοχή της Αττικής. Σύμφωνα με στελέχη της κτηματαγοράς παραθαλάσσιες περιοχές της Αττικής, όπως, Κερατέα, Νέα Μάκρη, Ραφήνα παρουσιάζουν κινητικότητα ακόμα και εν μέσω περιόδου κρίσης.Αρκετές διαθέσιμες κατοικίες μπορεί να βρει κανείς στην περιοχή της Κερατέας και μάλιστα σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές. Σύμφωνα με στελέχη της τοπικής κτηματαγοράς, η Κερατέα, πριν από την κατασκευή της Αττικής Οδού, αποτελούσε κυρίως τόπο παραθεριστικής κατοικίας, ενώ τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι την επιλέγουν ως περιοχή μόνιμης κατοικίας. Η περιοχή κρύβει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες για τους υποψήφιους αγοραστές, καθώς ολόκληρη η παραλία της είναι εκτός σχεδίου.

Σε επίπεδο τιμών, ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να βρει κατοικίες από 1.700 ευρώ έως 2.100 ευρώ το τετραγωνικό, ενώ, όσον αφορά σπς μεζονέτες, η τιμή του τετραγωνικού διαμορφώνεται στα 1300 με 1.500 ευρώ το τετραγωνικό. Ιδιαίτερα δημοφιλείς περιοχές, με σημαντική ζήτηση χαρακτηρίζονται το Χαλκούτσι και ο Ωρωπός, με τις τιμές για τα καινούργια διαμερίσματα να κυμαίνονται στα 1,900 με 2.400 ευρώ το τετραγωνικό, ενώ για τις μεζονέτες στα 1.300 με 1.500 ευρώ το τετραγωνικό.

Για εκτίναξη της οικοδομικής δραστηριότητας στην περιοχή της Νέας Μάκρης, τα τελευταία χρόνια, μιλούν οι ειδικοί, καθώς το αγοραστικό ενδιαφέρον, τόσο για παραθεριστικές όσο και για μόνιμες κατοικίες, ήταν αρκετά υψηλό. Σύμφωνα άλλωστε με τα πρόσφατα στοιχεία της απογραφής του πληθυσμού, οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής έχουν σχεδόν διπλασιαστεί. Η πιο ακριβή, λόγω του έντονου αγοραστικού ενδιαφέροντος που καταγράφεται στη Νέα Μάκρη, είναι η περιοχή της Ανατολής. Οι τιμές για τα νεόδμητα διαμερίσματα κυμαίνονται από 2.000 έως 2.200 ευρώ το τετραγωνικό, ενώ, στην περίπτωση που το διαμέρισμα είναι δεκαετίας, τότε ο υποψήφιος αγοραστής θα πρέπει να γνωρίζει ότι το ποσό που θα κληθεί να καταβάλει θα είναι κατά 15% χαμηλότερα για κάθε τετραγωνικό μέτρο. Στον τομέα των οικοπέδων, ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να βρει "κομμάτια" από 400 ευρώ το τετραγωνικό.

Κόκκινο Λιμανάκι. 

Η μεγαλύτερη ζήτηση για την αγορά κατοικίας στη Ραφήνα παρατηρείται στην περιοχή Κόκκινο Λιμανάκι. Αξίζει να σημειωθεί on η Ραφήνα αποτελεί μία από τις συνηθισμένες επιλογές των Αθηναίων, κυρίως για τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού, λόγω της κοντινής απόστασης από το Κέντρο. Ετσι, καθίσταται ιδιαίτερα πρακτική και η απόκτηση εξοχικής κατοικίας στην περιοχή.

Η ζήτηση για την αγορά ακινήτων στη Ραφήνα αυξήθηκε σημαντικά τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να έχουν κτιτεί πολλές μεζονέτες, αλλά και διαμερίσματα. Μάλιστα, σε ορισμένα σημεία του δήμου, έχουν αρχίσει να καταγράφονται σημάδια κορεσμού.

Όπως είναι φυσικό, παρατηρείται σημαντική έλλειψη στηνν αγορά, παραθαλάσσιων οικοπέδων, εντούτοις μπορεί να βρει κανείς κάποιες ευκαιρίες, κυρίως σε παλαιά διαμερίσματα. Όσον αφορά στις τιμές, κυμαίνονται στα 2.200 ευρώ και μπορεί να φτάσουν και υψηλότερα, στην περίπτωση που το ακίνητο βρίσκεται κοντά σε θάλασσα. Όσον αφορά τις μεζονέτες που βρίσκονται κυρίως σε οικόπεδα των 150 με 250 τετραγωνικών μέτρων, αυτές κυμαίνονται από 1.700 έως 1500 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Πηγή www.buildnet.gr