Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Κακοπληρωτές οι ενοικιαστές στη Θεσσαλονίκη.



Ακόμα και 5 μήνες καθυστερούν να καταβάλουν τα ενοίκια, στους ιδιοκτήτες τους, οι 4 στους 5 ενοικιαστές της Θεσσαλονίκης, ενώ από αυτούς οι 2 στους 5 είναι "μπαταχτσήδες" από πρόθεση, καθώς νοικιάζουν κάποιο ακίνητο χωρίς να έχουν σκοπό να πληρώσουν τα μισθώματα ή το εγκαταλείπουν νύχτα αφήνοντας "φέσια" (απλήρωτους λογαριασμούς κοινοχρήστων, ρεύματος κλπ.).

Αυτά αναφέρει ο πρόεδρος της διοίκησης της Ενωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΑΘ), στην εφημερίδα "Αγγελιοφόρος της Κυριακής", προσθέτοντας ότι πάντοτε οι ιδιοκτήτες ακινήτων αντιμετώπιζαν πρόβλημα με μια μερίδα ενοικιαστών οι οποίοι καθυστερούσαν ή απέφευγαν να πληρώσουν τα μισθώματα αλλά πριν από την οικονομική κρίση το ποσοστό δεν ξεπερνούσε το 20%.

Ομως από τις αρχές του 2011 το πρόβλημα μεγάλωσε. "Το φαινόμενο με τους δύστροπους και κακοπληρωτές ενοικιαστές έχει πάρει πλέον πολύ μεγάλες διαστάσεις. Ο αριθμός τους παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα, παρά το γεγονός ότι σχεδόν σε όλες τις μισθώσεις ακινήτων έγινε επαναδιαπραγμάτευση του ενοικίου, με αποτέλεσμα το τελευταίο να μειωθεί σημαντικά. Πλέον υπάρχει σημαντική μερίδα δύστροπων ενοικιαστών, οι οποίοι προέρχονται από άλλη έξωση. Αυτοί νοικιάζουν ένα ακίνητο με σκοπό από την αρχή να μην πληρώσουν τα μισθώματα και να το χρησιμοποιήσουν όσο γίνεται περισσότερο, μέχρι και ένα χρόνο, τζάμπα", τόνισε ο πρόεδρος της ΕΝΙΑΘ.
Πηγή www.buildnet.gr