Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Ένας ενδιαφερόμενος για τη Κασσιώπη.



Αμερικανική εταιρεία private equity, με υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους $3,5 δισ. , είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας και μοναδικός ενδιαφερόμενος για την αξιοποίηση ακινήτου στην περιοχή Κασσιώπη στην Κέρκυρα. Πάντως, δεδομένου του χαμηλού ενδιαφέροντος, η συνέχιση του διαγωνισμού θα εξαρτηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, από πολιτική απόφαση αφού πρώτα η προσφορά αξιολογηθεί από το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ και αφού αντιμετωπιστεί το νομικό ζήτημα του θεσμού «επιφανείας» επί του ακινήτου.
Ο διεθνής διαγωνισμός προσφέρει τη δυνατότητα αξιοποίησης του ακινήτου μέσω διάθεσης του δικαιώματος επιφανείας, που μπορεί να εκτείνεται χρονικά μέχρι τα εκατό έτη. Πρόκειται για παραθαλάσσια έκταση 500 περίπου στρεμμάτων, στα βόρειοανατολικά παράλια της Κέρκυρας.
Στο μεταξύ το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε και επίσημα ότι προχωρούν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού για το Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης και οι τρεις ενδιαφερόμενοι, οι εταιρείες Lamda Development, REDS και Talima Ventures, όπως είχε αποκαλύψει το ered.gr.