Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Αλλαγές στη φορολογία των ακινήτων ζητούν οι ιδιοκτήτες.



Κύκλο επαφών με όλους τους νέους αρμόδιους Υπουργούς αρχίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), σε σχέση με τα τρέχοντα προβλήματα των ιδιοκτητών ακινήτων, ενώ ολοκληρώνεται η αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του ΕΤΑΚ 2009 (+ έκτακτη εισφορά) και θα ακολουθήσει στη συνέχεια ΦΑΠ 2010 & 2011.

Οπως δήλωσε σε πρόσφατη εκδήλωση της ΠΟΜΙΔΑ ο Γεν. Γραμματεύς Πληρ. Συστημάτων κ. Χάρης Θεοχάρης, η ΓΓΠΣ έχει ολοκληρώσει την επεξεργασία των αντίστοιχων εκκαθαριστικών ενώ έχει καλέσει τους ενδιαφερόμενους να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής εφαρμογής του Ε9 όσο ακόμη είναι ανοικτή, για ενημέρωση αλλαγών έτους 2012.

Η ΠΟΜΙΔΑ έχει ζητήσει να ανασταλεί η επιβολή ΦΑΠ 2011-2012 εφόσον για τα έτη αυτά επιβλήθηκε το γνωστό "χαράτσι" μέσω της ΔΕΗ.

Παράλληλα, όπως έχει αναφέρει και στο παρελθόν "στη χώρα μας σήμερα εφαρμόζεται σύστημα ουσιαστικής δήμευσης της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας μέσω φορολογικής επιβάρυνσης που ξεπερνά το 100% του εισοδήματος που απέμεινε". Επίσης, έχει ζητήσει η δημευτική φορολογία στα ακίνητα που σαρώνει τα πάντα, να μειωθεί σε ανεκτά επίπεδα, ώστε να όχι μόνον να διατηρηθεί η δυνατότητα πληρωμής φόρων, αλλά να υπάρξει κίνητρο για κατασκευή, επισκευή, ανακαίνιση, συντήρηση και εκμίσθωση ακινήτων, και να δημιουργηθούν περιθώρια και προϋποθέσεις για τη μείωση των ενοικίων.
www.buildnet.gr